Potentialul lunii august:  Cu Mercur retrograd in Fecioara si Leu puteti repara, regandi, relua, reface, rediscuta orice este restant, neterminat, nerezolvat iar eclipsele declanseaza evenimente dinamice, care invita la schimbare. Este de preferat ca deciziile majore si tranzactiile importante sa le amanati pentru a doua parte a lunii septembrie.

ZODIILE vedete ale lunii: LEU si FECIOARA.

SOARELE intra in zodia FECIOAREI la data de 23 august 2017 la ora 01:21, ora locala a Romaniei.

LUNA tranziteaza zodiile asa cum sunt descrise mai jos:

1 august la ora 15:02 – Luna in Sagetator

4 august la ora 03:37 – Luna intra in Capricorn

6 august la ora 15:16 – Luna intra in Varsator

9 august la ora 00:56 – Luna intra in Pesti

11 august la ora 08:22 – Luna intra in Berbec

13 august la ora 13:40 – Luna intra in Taur

15 august la ora 17:07 – Luna intra in Gemeni

17 august la ora 19:13 – Luna intra in Rac

19 august la ora 20:55 – Luna in Leu

21 august la ora 23:25 – Luna in Fecioara

24 august la ora 04:05 – Luna in Balanta

26 august la ora 11:53 – Luna in Scorpion

28 august la ora 22:48 – Luna in Sagetator

31 august la ora 11:19 – Luna intra in Capricorn

FAZELE LUNII:

LUNA PLINA in VARSATOR se intampla pe 7 august 2017 la 21:10 si cu aceasta ocazie avem si o Eclipsa partiala de Luna vizibila din Europa, Africa, Australia si o mare parte a Asiei de Sud si de Est.  Care este potentialul acestui eveniment? Un trigon intre Luna si Jupiter ajuta de scaderea tensiunii mintale, mai ales daca suntem in stare sa ramanem optimisti si sa ne gendim la imaginea de ansamblu a situatiei in care ne aflam fiecare. Incercati sa vedeti padurea de copaci. Pe de alta parte Mercur formeaza un trigon cu Pallas Atena si ne activeaza bunul simt si capacitatea de a gasi solutii practice.

Eclipsa de luna ofera oportunitatea de schimbare a realitatii. Gandul are o putere fara margini si il putem directiona asa cum ne dorim, cu conditia sa nu facem rau celor din jur.

Pe de alta parte Soarele, Marte si Nodul Nord in Leu ne trezesc creativitatea si ne pune sa o folosim in actiuni concrete. Eclipsa ne invita si la o reconectare contienta si concreta cu natura, cu prietenii si persoanele cu care actionam ca o echipa, in diverse domenii care au legatura cu ceea ce ne face placere sa realizam. Anumite persoane sau activitati lasa loc altora pentru a intra in viata noastra, in orice sfarsit existand un nou inceput.

Cu aceasta ocazie ne putem elibera mințile, pentru a trece și a vedea dincolo de vechile percepții care ne-au limitat potențialul și ne-au ținut pe margine.

Sunt si destule planete retrograde in august si ne atrage atentia catre actiuni, evenimente si oameni din trecut (in noiembrie 2016 si martie 2017). Acum este momentul potrivit sa facem bilantul si sa trecem mai departe.

Cuadratura intre Jupiter si Pluton ne face mai ambitiosi in a schimba ceva profund in vietile noastre.

LUNA NOUA in LEU se intampla pe 21 august 2017 la 21:30 si cu aceasta ocazie avem si o Eclipsa totala de Soare vizibila din Europa de vest, nord-estul Asiei, nord-vestul Africii, America de Nord, o parte din America de Sud, Pacific, Atlantic si Arctic. Care este potentialul acestui eveniment?

Aceasta eclipsa este asteptata mai ales de astrologii si astronomii din Statele Unite ale Americii numind-o Marea Eclipsa Solara a Americii deoarece ultima eclipsa a trecut peste SUA acum 99 de ani. Se spune ca in zonele pe unde are traseul Eclipsa Solara vor fi cele mai intense efecte.

Anticii asociau eclipsele solare cu moartea unor regi sau caderea dramatica a unor lideri mondiali. La nivel psihologic reprezinta moartea egoului, in sensul spus de marii maestrii taoisti: inainte de a fii ceva mai intai trebuie sa nu fii nimic. E ca si cum o parte din noi este gata sa moara pentru a face putea sa ne regasim adevaratul sine. Marte in Leu in trigon cu Saturn in Sagetator ne impinge la activarea creativitatii si la folosirea strategica a riscurilor. Este adevarat ca e mult foc in acest context si ne poate duce catre agitatie, risc de accidentare si prea multa incredere care ne face sa nu observam aspecte importante din jurul nostru. Focul poate fi folosit in activitati sportive, plimbari sau prin munca fizica intensa. Intentiile si actiunile noastre incepute in acest moment sunt ca semintele care vor germina in urmatoarele sase luni si apoi peste 19 ani. Rabdarea si perseverenta vor da roade. O sa intelegem cu adevarat sensul si manifestarile acestei eclipse atunci cand Mercur va fi in statie directa pe 5 septembrie, atunci cand se va fi apropiat de faza de Luna Plina in Pesti.

PLANETE IN MERS APARENT RETROGRAD in aceasta luna sunt:

Pana pe 26 august SATURN in SAGETATOR este in mers aparent retrograd.

Ca regula generala, in perioadele de retrogradare a planetei SATURN veti resimti o incetinire sau chiar un blocaj in anumite activitati, depinde foarte mult in ce casa din harta natala retrogradeaza aceasta planeta. Veti munci mai mult sau veti depune un efort mai mare in realizarea unor planuri, de asemenea nu sunt excluse anumite ajustari sau replanificari pentru o mai buna eficientizare. De obicei Saturn impune o mai buna organizare sau structurare a informatiei. Relatia cu anumite autoritati se complica, deci orice actiune, pentru a fi dusa la capat necesita rabdare si perseverenta din partea voastra. Si sa nu uitati, Saturn cere corectitudine in tot ceea ce faceti! Zodiile vizate sunt nativii din CAPRICORN si VARSATOR dar si cei din zodia prin care retrogradeaza planeta respectiva, in acest caz SAGETATOR.

MERCUR este in perioada de retrogradare intre 15 august si 4 septembrie in Fecioara si Leu.

Incepand cu 26 iulie 02:41 MERCUR intra in zodia FECIOAREI. Iata ciclul complet de retrogradare:

Mercur in mers direct in Fecioara intre 26 iulie si 13 august;

Mercur in statie retrograda in Fecioara in 13 si 14 august;

Mercur in mers aparent retrograd in Fecioara intre 14 si 31 august;

Mercur in mers aparent retrograd in Leu intre 1 si 4 septembrie;

Mercur in statie directa in Leu 4 si 5 septembrie;

Mercur in mers direct in Leu intre 6 si 11 septembrie;

Mercur in mers direct in Fecioara intre 11 si 30 septembrie.

In perioadele de retrogradare a planetei Mercur sunt afectate in general comunicarea, comunicatiile (pe orice cale), aparatele care se alimenteaza cu energie dar si gandirea si logica va poate juca feste. In general ceea ce doriti sa transmiteti nu e bine inteles sau este inteles gresit cu totul, iar de aici pot aparea controverse si discutii in contradictoriu. Tranzactiile importante in aceste perioade este bine sa fie amanate, iar daca sunteti pusi in situatia de a semna un contract sau un document important este de preferat sa cititi cu mare atentie tot textul, iar daca nu intelegeti ceva atunci intrebati un specialist in domeniu;l respectiv (avocat, consilier, contabil etc).

Alte planete in mers aparent retrograd sunt NEPTUN, PLUTON iar URANUS incepand cu 5 august.

Sa ne reamintim etapele principale ale miscarii de retrogradare a unei planete:

Miscare directa – cel mai bun moment pentru a actiona, mai ales daca planeta se afla in domiciliu sau exaltare. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

Statia de retrogradare – nu este momentul potrivit pentru a actiona, nu incepeti nicio activitate importanta, indiferent de domeniu.

Miscarea de retrogradare – nu initiati actiuni noi, ci doar reganditi, rectificati, reparati actiuni trecute care nu au iesit tocmai bine, este o perioada buna de replanficare si schimbare de strategii incepute anterior.

Statie directa – faceti incalzirea pentru actiuniile pe care le veti demara in perioada de miscare directa, o scurta recapitulare a ceea ce doriti sa faceti nu ar strica. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

Tranzitele planetei VENUS: Intre 1 si 26 august VENUS tranziteaza zodia RACULUI. Intre 27 august si 20 septembrie VENUS tranziteaza zodia LEULUI.

Tranzitele planetei MARTE: Pana pe 5 septembrie MARTE tranziteaza zodia LEULUI.

JUPITER tranziteaza zodia BALANTEI si avantajeaza nativii din zodiile de aer (Balanta, Gemeni si Varsator) dar si pe zodiile de pe axa cardinala (Berbec – Rac – Balanta – Capricorn). Jupiter in Balanta va aduce o preocupare si mai mare privind sistemul judiciar si cel legislativ, dar si dorinta de a folosi diplomatia ca arma de convingere a propriilor idei si proiecte. Accentul pe relatiile interumane se va accentua, dar asta nu inseamna ca se va ajunge si la un echilibru. Acest tranzit se mentine pana pe 10 octombrie 2017, ora 16:21.

SATURN in SAGETATOR va ajuta sa invatati ceva nou, sa va dezvoltati pe mai multe planuri, sa fiti mai disciplinati fara sa va pierdeti entuziasmul.

Pana pe 7 noiembrie 2018 AXA NODURILOR LUNARE tranziteaza AXA LEU-VARSATOR si ii pune la treaba mai ales pe nativii zodiei LEU, in dezvoltarea unor abilitati noi si folosirea creativitatii si a talentelor.

PLANETELE LENTE au un rol mai putin important in viata de zi cu zi, aducand schimbari lente, cu efecte pe termen lung si cu impact mai degraba asupra generatiilor:

NEPTUN tranziteaza zodia PESTILOR pana pe 30 martie 2025 ora 13:59, in domiciliu, acolo unde se simte foarte bine.

URANUS tranziteaza zodia BERBECULUI pana pe 6 martie 2019 ora 10:26.

PLUTON tranziteaza zodia CAPRICORNULUI pana pe 23 martie 2024, ora 14:14.

Sunt disponibile noi servicii astrologice:

Consultatii astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Lectii audio: https://cerulinstelat.ro/audio/

Lectii video: https://cerulinstelat.ro/video/

In pregatire:

Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Va doresc tranzite favorabile!

Monica Lazar

Astrolog