Evenimentele lunii: Intrarea planetei Saturn în Capricorn, în domiciliu și retrogradarea lui Mercur în Săgetător. Solstițiu de Iarna, o data cu intrarea în zodia Capricornului. Prima zi de iarna în emisfera nordica.

ZODIILE vedete ale lunii: SĂGETĂTOR și CAPRICORN

SOARELE intră în zodia CAPRICORNULUI la data de 21 decembrie 2017 la ora 18:28.

LUNA tranziteaza zodiile asa cum sunt descrise mai jos:

2 decembrie la ora 23 :21 – Luna intra in Gemeni

4 decembrie la ora 22 :37 – Luna intra in Rac

6 decembrie la ora 22 :38 – Luna in Leu

9 decembrie la ora 01 :09 – Luna in Fecioara

11 decembrie la ora 07 :01 – Luna in Balanța

13 decembrie la ora 15 :59 – Luna in Scorpion

16 decembrie la ora 03 :08 – Luna in Săgetător

18 decembrie la ora 15 :34 – Luna intra in Capricorn

21 decembrie la ora 04 :30 – Luna intra in Vărsător

23 decembrie la ora 16 :42 – Luna intra in Pești

26 decembrie la ora 02 :27 – Luna intra in Berbec

28 decembrie la ora 08 :24 – Luna intra in Taur

30 decembrie la ora 10 :31 – Luna intra in Gemeni

FAZELE LUNII (ora locala a României):

LUNA PLINA in GEMENI se întâmpla pe 3 decembrie 2017 la 17:47: Soarele și Luna formează o cuadratură cu Neptun si poate aduce confuzie mai ales în modul cum rezolvați problemele curente. Ce se întâmpla acum este evaziv și efemer, doar vă atrage atenția la ceea ce nu este important. Este un moment perfect pentru o campanie de manipulare in masa cu rezultate notabile.

LUNA NOUA in SĂGETĂTOR se întâmpla pe 18 decembrie 2017 la 08:30: E un moment potrivit sa va refaceți rezervoarele de încredere si optimism, iar Mercur retrograd vă ajută sa va eliberați de șabloane vechi de percepție care vă limitează potențialul. Este recomandați să meditați in dimineața în care se formează Luna Nouă. Starea de liniște ajută la recalibrarea sinelui si la relevarea a ceea ce este important pentru fiecare dintre voi. Jupiter, planeta care stăpânește zodia Săgetătorului fiind în Scorpion, ne sugerează că singurul mod autentic de a ajunge la lumină este să treci prin întuneric.

PLANETE ÎN MERS APARENT RETROGRAD în aceasta luna sunt: MERCUR în SĂGETĂTOR și URANUS în BERBEC.

Sa ne reamintim etapele principale ale mișcării de retrogradare a unei planete:

Mișcare directa – cel mai bun moment pentru a acționa, mai ales daca planeta se afla in domiciliu sau exaltare. Daca si LUNA este in creștere este si mai bine.

Stația de retrogradare – nu este momentul potrivit pentru a acționa, nu începeți nicio activitate importanta, indiferent de domeniu.

Mișcarea de retrogradare – nu inițiați acțiuni noi, ci doar regândiți, rectificați, reparați acțiuni trecute care nu au ieșit tocmai bine, este o perioada buna de replanificare si schimbare de strategii începute anterior.

Stație directa – faceți încălzirea pentru acțiunile pe care le veți demara in perioada de mișcare directa, o scurta recapitulare a ceea ce doriți sa faceți nu ar strica. Daca si LUNA este in creștere este si mai bine.

Tranzitele planetei MERCUR:

Până pe 11 ianuarie 2018 MERCUR tranzitează zodia SAGETATORULUI, inclusiv cu o perioada de retrogradare. Iată ciclul complet al acestui tranzit:

Mercur in mers direct până pe 2 decembrie

Mercur in stație retrograda în perioada 2 – 4 decembrie

Mercur in mers aparent retrograd în perioada 4 – 22 decembrie

Mercur in stație directa în perioada 22 – 24 decembrie

Mercur in mers direct în perioada 24 decembrie 2017 – 11 ianuarie 2018

Tranzitele planetei VENUS:

Până pe 1 decembrie VENUS tranzitează zodia SCORPIONULUI, fiind in exil, ceea ce nu este prea grozav pentru relațiile de dragoste, dar salvarea vine de la conjuncția cu Jupiter care poate aduce oportunități de tot felul, succes, optimism, cooperare si negocieri avantajoase.

Între 1 și 25 decembrie VENUS tranzitează zodia SĂGETĂTORULUI vă invită să aveți mai multă grija de corpul vostru, oferindu-i senzualitate si plăcere. Momentele de depresie sunt mai rare, viața chiar merită trăită!

Între 25 decembrie 2017 și 18 ianuarie 2018 VENUS tranzitează zodia CAPRICORNULUI și la momentul formării conjuncției cu Saturn încercați să fiți mai obiectivi si pragmatici în modul cum relaționați cu cei din jur. Acest aspect vă poate ajuta să clarificați intențiile și pentru a observa relațiile serioase.

Tranzitele planetei MARTE:

Pana pe 9 decembrie MARTE tranzitează zodia BALANȚEI, fiind in exil, generând o atitudine pasiv agresiva in posibile confruntări si negocieri.

Între 9 decembrie 2017 și 26 ianuarie 2018 MARTE tranzitează zodia SCORPIONULUI, în domiciliul nocturn și începeți să aveți pretenții, totul sau nimic. Pasiunea si motivația interioară vă pune la treaba dar și la vânătoare, doar casa în care Marte tranzitează harta fiecăruia poate indica domeniul de acțiune.

JUPITER a intrat in SCORPIONULUI pe 10 octombrie la ora 16 :21 si tranziteaza acest semn pana pe 8 noiembrie 2018 ora 14 :21.

Secrete descoperite care duc la tot felul de scaldaluri, despre sex, finante, servicii secrete si politica. Filmul House of Cards o sa para plictisitor. Altfel spus, viata bate filmul!

Totusi sunt favorizare studiile si cercetarea in domenii ca inginerie, chimie, esoterism, descoperirea de noi resurse naturale sub (ex. petrol), psihanaliza, practici spirituale care presupun transformare interioara (alchimie interna), aflarea de secrete. Valorificarea unor mosteniri.

Cum actioneaza JUPITER in SCORPION pentru fiecare zodie/ascendent aflati aici: https://soundcloud.com/user-982808548/intrarea-lui-jupiter-in-scorpion?in=user-982808548/sets/planete

SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI între 20 decembrie 2017 la ora 06 :49 și 22 martie 2020 la ora 05 :58 : Saturn fiind în domiciliu este mult mai eficient continuă să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii. Încălcarea regulilor și aberațiile realizate de autorități dar și lipsa de responsabilitate în propria viață vor fi sancționate de Saturn. Să nu uităm că ultimul tranzit al lui Saturn în Capricorn a fost intre 1988 si 1991, perioada căderii Zidului Berlinului și a schimbării regimurilor comuniste, dezmembrarea Uniunii Sovietice, mitinguri pro-democratice în Piața Tienanmen, Angajamentul lui F. W. de Klerk de a renunța la apartheid la învinuirea sa în calitate de președinte al Africii de Sud și la decizia Organizației Mondiale a Sănătății de a elimina homosexualitatea din lista de boli.

Pana pe 7 noiembrie 2018 AXA NODURILOR LUNARE tranziteaza AXA LEU-VARSATOR si ii pune la treaba mai ales pe nativii zodiei LEU, in dezvoltarea unor abilitati noi si folosirea creativitatii si a talentelor. Cum actioneaza aceasta axa aflati din prezentarea audio aici : https://soundcloud.com/user-982808548/axa-nodurilor-lunare-leu-varsator-9-mai-2017

Va doresc tranzite favorabile!

Monica Lazar

Astrolog