Potentialul lunii:  Este luna bilanturilor, mai ales ca Jupiter in Balanta se pregateste sa reprezinte o experienta din trecutul nostru, fiind ultima luna cand Marele Benefic mai are influenta in aceasta zodie. Retrogradarea lui Mercur sper ca va ajute sa schimbati anumite aspecte privind modul in care comunicati cu cei din jur.

ZODIILE vedete ale lunii: FECIOARA si BALANTA.

SOARELE intra in zodia BALANTEI la data 22 septembrie 2017 la ora 23:02, ora locala a Romaniei. Intrarea Soarelui in Balanta are legatura directa cu Echinoctiul de toamna. Soarele va straluci direct pe Ecuator şi zilele și noptile vor fi aproape egale in intreaga lume. Aceasta este de asemenea prima zi de toamna (echinoctiul de toamna), in emisfera nordica şi prima zi de primavara (echinoctiul de primavara) in emisfera sudica.

LUNA tranziteaza zodiile asa cum sunt descrise mai jos:

2 septembrie la ora 23:07 – Luna intra in Varsator

5 septembrie la ora 08:29 – Luna intra in Pesti

7 septembrie la ora 15:02 – Luna intra in Berbec

9 septembrie la ora 19:23 – Luna intra in Taur

11 septembrie la ora 22:30 – Luna intra in Gemeni

14 septembrie la ora 01:13 – Luna intra in Rac

16 septembrie la ora 04:09 – Luna in Leu

18 septembrie la ora 07:53 – Luna in Fecioara

20 septembrie la ora 13:06 – Luna in Balanta

22 septembrie la ora 20:40 – Luna in Scorpion

25 septembrie la ora 07:01 – Luna in Sagetator

27 septembrie la ora 19:24 – Luna intra in Capricorn

30 septembrie la ora 08:24 – Luna intra in Varsator

FAZELE LUNII (ora locala a Romaniei):

LUNA PLINA in PESTI se intampla pe 6 septembrie 2017 la 10:03: Creste sensibilitatea la durere si suferinta, indiferent daca este vorba de propria persoana sau de altii. Se formeaza si o conjunctie intre Luna Plina si Neptun ceea ce ne conecteaza cu eclipsa de soare din februarie 2017, astfel avem sansa sa ne vindecam de victimizare, dependente si iluzii de tot felul. Stapanul traditional al zodiei Pestilor (Jupiter in Balanta) ne arata ca cei cu care relationam ne oglindesc calitatile si defectele proprii. Avem oportunitatea sa ne vedem asa cum suntem si mai ales sa acceptam realitatea. Fiti vizionari si notati-va visele relevante!

LUNA NOUA in FECIOARA se intampla pe 20 septembrie 2017 la 08:30: Suntem invitati la acceptarea realitatii si la actiuni concrete. Simplificati, rafinati si imbunatatiti orice situatie din propria viata care a devenit haotica. Excesul de orice fel, inclusiv dorinta de perfectiune ne poate bloca anumite actiuni. Mercur fiind stapanul zodiei Fecioarei este in mers direct si face un aspect de opozitie cu Neptun ceea ce ne poate face sa ne simtit pierduti in propriile ganduri dar avem sansa sa ne folosim intuitia si sa incercam sa vedem lucrurile din alta perspectiva. Mercur si Marte in Fecioara formeaza un trigon cu Pluton in Capricorn si Pallas Atena in Taur, ceea ce ne ajuta sa ne concretizam ideile.

PLANETE IN MERS APARENT RETROGRAD in aceasta luna sunt:

Mercur este in perioada de retrogradare pana pe 4 septembrie in Fecioara.

Pe12 septembrie planeta Mercur atinge cea mai mare elongație estică la 17,9 grade de Soare. Acesta este cel mai bun moment pentru a observa planeta, deoarece va fi la cel mai înalt punct deasupra orizontului pe cerul de seară. Priviti planeta Mercur spre est inainte de răsăritul Soarelui.

Tranzitele planetei MERCUR:

Iata ciclul complet de retrogradare a planetei pentru luna curenta:

Mercur in mers aparent retrograd in Leu intre 1 si 4 septembrie;

Mercur in statie directa in Leu 4 si 5 septembrie;

Mercur in mers direct in Leu intre 6 si 11 septembrie;

Mercur in mers direct in Fecioara intre 11 si 30 septembrie.

In perioadele de retrogradare a planetei Mercur sunt afectate in general comunicarea, comunicatiile (pe orice cale), aparatele care se alimenteaza cu energie dar si gandirea si logica va poate juca feste. In general ceea ce doriti sa transmiteti nu e bine inteles sau este inteles gresit cu totul, iar de aici pot aparea controverse si discutii in contradictoriu. Tranzactiile importante in aceste perioade este bine sa fie amanate, iar daca sunteti pusi in situatia de a semna un contract sau un document important este de preferat sa cititi cu mare atentie tot textul, iar daca nu intelegeti ceva atunci intrebati un specialist in domeniu;l respectiv (avocat, consilier, contabil etc).

Alte planete in mers aparent retrograd sunt NEPTUN, PLUTON pana pe 28 septembrie si URANUS.

Sa ne reamintim etapele principale ale miscarii de retrogradare a unei planete:

Miscare directa – cel mai bun moment pentru a actiona, mai ales daca planeta se afla in domiciliu sau exaltare. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

Statia de retrogradare – nu este momentul potrivit pentru a actiona, nu incepeti nicio activitate importanta, indiferent de domeniu.

Miscarea de retrogradare – nu initiati actiuni noi, ci doar reganditi, rectificati, reparati actiuni trecute care nu au iesit tocmai bine, este o perioada buna de replanficare si schimbare de strategii incepute anterior.

Statie directa – faceti incalzirea pentru actiuniile pe care le veti demara in perioada de miscare directa, o scurta recapitulare a ceea ce doriti sa faceti nu ar strica. Daca si LUNA este in crestere este si mai bine.

Tranzitele planetei VENUS:

Pana pe 20 septembrie VENUS tranziteaza zodia LEULUI. Intre 20 septembrie ora 04:16 si 14 octombrie ora 13:11 VENUS tranziteaza zodia FECIOAREI.

Tranzitele planetei MARTE: Pana pe 5 septembrie MARTE tranziteaza zodia LEULUI. Intre 5 septembrie ora 12:34 si 22 octombrie ora 21:28 MARTE tranziteaza zodia FECIOAREI.

JUPITER tranziteaza zodia BALANTEI si mai are putin si intra in zodia SCORPIONULUI pe 10 octombrie, ora 16:21.  Cu totii suntem pe ultima suta de metrii pentru a face un bilant a ceea ce am realizat in ultimul an cu Jupiter plasat in zodia Balantei. Jupiter ajuta la expansiune, dezvoltare, schimbare in bine, dar poate aduce si eliberare de relatii sau de situatii care nu mai au niciun rost in contextul vietii fiecaruia dintre noi. Analizati situatia si invatati din experientele traite!

SATURN in SAGETATOR va ajuta sa invatati ceva nou, sa va dezvoltati pe mai multe planuri, sa fiti mai disciplinati fara sa va pierdeti entuziasmul.

Pana pe 7 noiembrie 2018 AXA NODURILOR LUNARE tranziteaza AXA LEU-VARSATOR si ii pune la treaba mai ales pe nativii zodiei LEU, in dezvoltarea unor abilitati noi si folosirea creativitatii si a talentelor.

Sunt disponibile noi servicii astrologice:

Consultatii astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Lectii audio: https://cerulinstelat.ro/audio/

Lectii video: https://cerulinstelat.ro/video/

NOUTATE: Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Va doresc tranzite favorabile!

Monica Lazar

Astrolog