Cu toate ca de multi ani ma ocup cu domenii foarte terestre, care au mai degrabă legătura cu domeniile casei a VIII-a, de când ma știu sunt atrasa de misterele vieții. Niciodată nu m-au mulțumit răspunsurile servite, care sunau oricum ciudat, de genul “pentru ca așa este de când lumea”, întotdeauna am vrut sa știu ce este dincolo de aparente. Si așa am ajuns si la studiul astrologiei in 1996.

Sunt născuta in zodia Peștilor, cu ascendant in Leu si Luna in Vărsător.

Sunt membra a Asociației Astrologilor din Romania din 2005 si am avut diverse colaborări: www.astrele.ro, http://www.ghidul-parintilor.ro/, http://www.nou-nascuti.ro/http://philbox.ro/astropici/ si  www.horoscopdragoste.ro. 
In prezent ofer servicii astrologice pentru www.ananaghi.ro, dar activitatea mea principala este sa dezvolt si sa va ofer informații de calitate in www.cerulinstelat.ro.

In capitolul “Păcălind stelele” din cartea “Autobiografia unui yoghin” scrisa de Paramahansa Yogananda publicata pentru prima data in 1946 de către Biblioteca Filozofica din New York am găsit o descriere a rolului astrologiei in viața omului:

“Mukunda, de ce un porți o brățara astrologica?
Dar ar trebui, Maestre? Eu nu cred in astrologie.
Nu este vorba sa crezi, atitudinea științifică înseamnă sa afli daca este adevărat sau nu. Legea gravitației a funcționat la fel de eficient si înainte ca Newton sa o descopere si la fel si după ce a descoperit-o. Cosmosul s-ar transforma într-un haos daca legile sale nu ar putea opera fără sa aibă girul credinței umane.
Șarlatanii au adus știința astrelor in situația de a avea o asemenea reputație proasta in prezent. Astrologia oferă un domeniu mult prea vast, atât din punct de vedere matematic cat si filozofic, pentru a fi înțeleasă de oameni care nu poseda o cunoaștere profunda. Nu trebuie sa ne surprindă in lumea in care trăim faptul ca ignorantul este incapabil sa deslușească tainele cerului si vede mâzgăleli acolo unde sunt slove. Nu trebuie sa aruncăm și înțelepciunea odată cu falșii înțelepți.
Toate componentele creației se afla in legătură unele cu altele si se influențează reciproc. Echilibrul universului se bazează pe reciprocitate, a continuat gurul meu. Omul, privit sub aspect fizic, trebuie sa combată doua categorii de influente: mai întâi tumultul interior, cauzat de interacțiunea elementelor care îl compun, si anume pământ, apa, foc, aer si eter si apoi forțele distructive ale naturii. Atâta timp cat omul se confrunta cu propria efemeritate, el va fi afectat de miliardele de mutații ale cerului si pământului. Astrologia este știința care studiază răspunsul omului la acțiunea stimulilor planetari. Stelele nu sunt in mod conștient nici benefice, nici malefice; ele doar emit radiații pozitive sau negative in univers. Acestea singure nici nu ajuta, nici nu fac vreun rău omenirii, ci doar oferă un canal prin care operează legea cauzei si a efectului, în vederea stabilirii echilibrului între acțiunile prezente ale oamenilor si cauzele care le-au generat în trecut.”

 

monica