SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI între 20 decembrie 2017 la ora 06 :49 și 22 martie 2020 la ora 05 :58: Saturn fiind în domiciliu este mult mai eficient în manifestarea sa și continuă să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii. Încălcarea regulilor si aberațiile realizate de autorități dar și lipsa de responsabilitate în propria viață vor fi sancționate de Saturn. Să nu uităm că ultimul tranzit al lui Saturn in Capricorn a fost intre 1988 si 1991, perioada căderii Zidului Berlinului si a schimbării regimurilor comuniste, dezmembrarea Uniunii Sovietice, mitinguri pro-democratice în Piața Tienanmen, Angajamentul lui F. W. de Klerk de a renunța la apartheid la învinuirea sa în calitate de președinte al Africii de Sud și la decizia Organizației Mondiale a Sănătății de a elimina homosexualitatea din lista de boli.  Este adevărat ca a fost inclusiv Neptun si Uranus in Capricorn dar și Pluton în Scorpion.

Saturn ajută la maturizare și responsabilizare, atât a oamenilor cât și a structurilor de orice fel. Sunteți obligați să priviți realitatea în ochi, fără ochelari de protecție.

Capricornul stăpânește următoarele domenii: îmbătrânirea, experiența, ambiția, sistemul osos, dinții, pielea, clădirile, guvernul, ingineria, tradițiile, structurile, regulile, apărarea, tatăl, limitele, pregătirea, planificarea, consolidarea, reconstrucție a structurilor, conservarea puterii si a ceea ce deținem.  Calitatea este preferată cantității si simplitatea preferată haosului.

În afaceri este favorizată specializarea, nișarea și mai ales calitatea oferită produselor. Eforturile perseverente și munca organizată aduc câștiguri.

Atât în relațiile personale cât și în afaceri sunt mult mai apreciate seriozitatea, încrederea și respectul între parteneri.

Să vedem o descriere scurtă a influenței acestui tranzit pentru fiecare semn zodiacal (semnul zodiei dar și al ascendentului):

BERBEC: Saturn ajunge în casa a 10-a și aveți ocazia sa va înțelegeți limitele profesionale, ce știți foarte bine și mai ales ce mai aveți de învățat. Această evaluare vă ajută să aflați pe ce drum este bine să mergeți.  Ceea ce ați început acum 14 ani acum ar trebui sa dea roade, în funcție de calitatea prestației. După faptă și răsplată. Vă puteți simți expuși și examinați, judecați dar și împovărați de diverse responsabilități. Spre sfârșitul acestui tranzit vă veți simți mai siguri pe voi și acceptați realitatea pe care ați creat-o voi înșivă în ultimii 14 ani.

TAUR: Saturn ajunge in casa a 9-a si aveți ocazia să vă perfecționați, să observați dacă cee ace ați studiat în urma cu 14 ani v-a folosit cu adevarat. Dacă e cazul să învățați ceva nou, mai folositor pentru perioada prin care treceți. Vă puneți la îndoială credințele și idealurile pe care le-ați validat până de curând. Spre sfârșitul tranzitului veți găsi modalități noi de a vă regasi credința, speranța și mai ales viziunea privind propria viață.

GEMENI: Saturn ajunge in casa a 8-a si aveți ocazia să vă examinați comportamentul atunci când aveți puterea. Veți simți presiunea propriei puteri, atât în relațiile personale cât și în relațiile de afaceri. Veți simți și anumite dificultăți în folosirea energiei sexuale proprii. Dorința de control nu o puteți stăpâni? Pe durata acestui tranzit este înțelept să vă puneți în ordinele finanțele personale dar și cele pe care le administrați în propria familie. Spre sfârșitul tranzitului veți constata că ați eliminat anumite dependențe și vă simțiți mai bine în propria piele dar și din punct de vedere emotional. Când nu mai vreți să controlați totul atunci începe și procesul de auto-vindecare și veți fi cu adevarat mai puternici.

RAC: Saturn ajunge in casa a 7-a si aveți ocazia să faceți curățenie în relații personale. Dacă treceți de prima fază, în care vă veți simți frustrați și vreți să plecați pe câmpii, veți începe să analizați ce compromisuri ați facut în ultimii 14 ani pentru a rămâne în relația prezentă. Indiferent daca în perioada tranzitului sunteți intr-o relație sau nu, tot veți simți că sunteți singuri. Saturn întotdeauna aduce cu el o măsură corectă a realității și a obiectivității, astfel încât orice relație pe care o aveți sau o doriți va fi definită și redefinită.

Sunteți nevoiți să începeți să îi vedeți pe ceilalți ca indivizi și să fiți nevoiți să vă îmbunătățiți modul în care vă raportați la ceilalți. În funcție de vârsta la care vă aflați veți începe să apreciați mai mult calitatea decât cantitatea în relații.

LEU: Saturn ajunge in casa a 6-a si aveți ocazia să faceți curățenie și ordine în munca, în obiceiuri dar și în propria sănătate și stare de bine. Veți devenii mai responsabili la serviciu și în relațiile cu mediul profesional, chiar dacă nu veți fi scutiți de presiuni. Veți devenii maeștri în administrarea timpului. Este o perioadă excelentă pentru a pune la punct o rutina privind îmbunătățirea sănătății proprii (mai multă mișcare, mâncare de calitate etc). Unele probleme de sănătate pot apărea tocmai pentru a vă face să deveniți conștienți de importanța echilibrului în viața. Eliminați obiceiurile nesănătoase si aveți mai multă grijă de voi! Până la sfârșitul tranzitului, probabil că veți fi mai productivi, mai sănătosi și mult mai eficienți.

FECIOARĂ: Saturn ajunge in casa a 5-a si aveți ocazia să realizați că aveți o criză de idei și de creativitate, dar nici chef de distrație nu aveți, iar cu dragostea nu stați prea bine. Daca aveți copii atunci aveți tendința să îi țineți din scurt, dacă nu aveți copii dar vă doriți este posibil ca venirea unui nou membru în familie să se lase asteptată. Treceți printr-o perioadă de evaluare a talentelor, adică veți constata că nu le-ați folosit mai deloc, într-o maineră organizată și practică. Ar fi cazul să vă apreciați mai mult, numai așa și cei din jur vă vor descoperii cu adevărat!

BALANȚĂ: Saturn ajunge in casa a 4-a si aveți ocazia să vă lucrați interiorul, rădăcinile, vă redescoperiți identitatea pe care ați tot neglijat-o în ultimii ani. Puteți trece printr-o reorganizare a casei si a familiei. Vă veți conștientiza limitările impuse în copilarie, conștiente sau inconștiente. Prima reacție, naturală este frustrarea, apoi realizați cănu puteți schimba cee ace s-a întâmplat în trecut dar acum aveți ocazia să analizați cu atenție și să eliminați blocajele, prin conștientizare. Veți avea nevoie de timp petrecut cu voi înșivă, de aceea veți observa întârzieri și încetiniri în domeniile sănătății, mobilității și a carierei. Spre sfârșitul tranzitului veți simți că v-ați mai scuturat de anumite atașamente mostenite sau impuse si veți trece la o etapă noua de dezvoltare.

SCORPION: Saturn ajunge in casa a 3-a si aveți ocazia să vă conectați la oameni și informații și la modul cum percepeți, întelegeți și transmiteți mesajele și informațiile. Sunteți puși să vă puneți în practică ideile. Relații tensionate cu frații sau persoane din proximitate (vecinii). Nu mai vreți să stați la taclale, ci doar să fiți mai eficienți în comunicare. Spre sfârșitul tranzitului veți constata că aveți o capacitate mai mare de înțelegere și o eficiență în folosirea informațiilor.

SĂGETATOR: Saturn ajunge in casa a 2-a si aveți ocazia să munciți mult dar eficient, cu rezultate concrete. Câștigurile sunt constante și stabile dar nu vă înbogățiți din asta. Creșterea este lentă dar sigură, dacă vă țineți de treabă. La început frustrarea există deoarece aveți impresia că munciți prea mult pentru nimic. Dacă aveți răbdare și vă vedeți serios de treabă veți simți creșterea, care pornește din interior și merge către exterior, spre concretizare.

CAPRICORN: Saturn ajunge in casa a 1-a si aveți ocazia să conșientizați cum vă confruntați cu ceilalți la nivel personal. În funcție de vârsta pe care o aveți, ar putea fi un moment în care vă simțiți vârsta sau este momentul în care vă percepeți corpul mult mai clar. Aveți o perioadă excelentă pentru începerea regimurilor de sănătate, a dietelor și a disciplinării propriului corp. În primele etape ale tranzitului, vă puteți simți frustrați de voi înșivă, dezamăgiți și lipsiți de încredere în sine. S-ar putea să ajungeți la alții în încercarea de a vă valida, căutând căi de încredere. Când aceste încercări nu reușesc, vă puteți simți temporar dezamăgiți și descurajați. Acest tranzit acționează pentru a vă transforma încrederea în sine și să puneți o bază mai solidă pentru a vă crește puterea interioară. Saturn aici acționează pentru a distruge superficialul. Iluziile despre sine, despre propriul corp și abilități personale nu vor mai fi tolerate. Rezultatul final este o identitate nouă și o înțelegere realistă a sinelui. În ceea ce privește cariera și proiectele, semnele de progres ale progresului ar putea să nu fie la fel de apropiate, totuși munca pe care o faceți în timpul acestui tranzit va pune bazele succesului și progresului viitor! De exemplu, cu câțiva ani în urmă cineva a început un hobby sau un proiect în timpul unui tranzit Saturn în prima sa casă, ceva care și-a luat mult timp și energie și nu a dat nimic în termeni de câștig financiar imediat – până mai târziu! De fapt, acest hobby s-a transformat în profesia sa de baza în anii următori.

VĂRSĂTOR: Saturn ajunge in casa a 12-a si aveți ocazia să vă contemplați existența, realizările și eșecurile, acest tranzit fiind sfarșitul unui ciclu. Proprii demoni vor ieși la suprafață și au tendința să-și facă de cap, iar Saturn vă pune să faceți curățenie în interior, dar pentru asta, mai intâi trebuie să vă acceptați exact așa cum sunteți, cu bune și cu rele. Nu sunteți nici primii și nici ultimii care trec prin acest process necesar de curățare. Cu cât vă încăpățânați mai mult să vedeți realitatea, cu atât o să suferiți mai mult. Ce rost are să vă chinuiți? Aveți oportunitatea extraordinară să scăpați de obiceiuri proaste, de atașamente inutile, de frici inutile, de blocaje induse de alții. Pentru a duce la capăt acest process veți simți nevoia să vă izolați, să fiți cu voi înșivă, în sfârșit! Dacă vă știți cu probleme mai vechi (cronice) de sănătate este bine să vă ocupați de ele cu atenție. Meditația, masajul și relaxarea vă pot ajuta în acest proces de curățare a interiorului.

PEȘTI: Saturn ajunge in casa a 11-a si aveți ocazia să curățați cercul de prieteni, rețelele de socializare, grupurile și asociațiile din care faceți parte de ceva vreme. Nu mai vreți relații superficiale. Nu mai doriți să vă conformați unor reguli și cutume impuse de alții. Fiind mai conștienți de cee ace aveți nevoie vă puteți face prieteni noi, pe viață sau/și să începeți o activitate de grup care să se dezvolte pe termen lung. Spre finalul tranzitului saturnian veți simți că ați ales ceea ce aveți nevoie pentru a trece cu atenția spre propria persoană.

Ca o concluzie a acestui tranzit: Este de preferat să vă adaptați la schimbare și să găsiți noi căi de manifestare a ceea ce sunteți cu adevarat, fără farduri și măști. Astfel puteți continua această călătorie remarcabilă pe care o numim evoluție. Pe de altă parte este bine să nu vă lăsați copleșiți de frică în fața schimbării. George Bernard Shaw spunea la un moment dat că „Progresul este imposibil fără schimbare, iar cei care nu-și pot schimba mintea nu pot schimba nimic”.

Vă doresc un tranzit cu folos,

Monica Lazar

Astrolog