Dupa cum stiti deja, atunci cand SOARELE intra in zodia BALANTEI avem si Echinoctiul de toamna. Soarele va straluci direct pe Ecuator iar zilele și noptile vor fi aproape egale in intreaga lume. Aceasta este de asemenea prima zi de toamna (echinoctiul de toamna), in emisfera nordica şi prima zi de primavara (echinoctiul de primavara) in emisfera sudica.

Iata obiceiurile si evenimentele ocazionate de acest eveniment de-a lungul istoriei:

Grecia antica

In mitologia greaca evenimentul este asociat cu momentul cand zeita Persephone se intoarce in lumea de dincolo pentru a fi cu sotul ei Hades. Se presupunea ca este un moment bun pentru adoptarea ritualurilor de protectie și securitate, precum și pentru reflectarea succeselor sau a eșecurilor din lunile precedente.

Australia

Australienii au avut, de multa vreme, o buna cunoaștere a astronomiei și a anotimpurilor. Evenimente precum echinoctiul din septembrie, care este in timpul primaverii din Australia, au jucat un rol major in traditiile orale din cultura australiana indigena.

China

In China, Festivalul de la jumatatea toamnei, cunoscut și ca Festivalul Lunii, este sarbatorit in jurul echinoctiului din septembrie. Acesta sarbatorește abundenta recoltei de vara, iar una dintre principalele alimente este Prajitura Lunii umpluta cu lotus, seminte de susan, oua de rata sau fructe uscate.

Japonia

Higan, sau Higan-e, este o saptamana de servicii budiste observate in Japonia in timpul ambelor echinoctii, din septembrie di martie. Ambele echinoctii au fost sarbatori nationale inca din perioada Meiji (1868-1912). Higan inseamna „celalalt tarm” si se refera la spiritele mortilor care ajung in Nirvana. Este timpul pomenire a mortilor vizitând, curatand si decorand mormintele.

In tarile crestine

Biserica crestina a inlocuit multe sarbatori privind echinoctile pagane cu sarbatori crestine. De exemplu, Sarbatoarea lui Mihail si a tuturor Ingerilor (in calendarul catolic de azi), pe 29 septembrie, a cazut langa echinoctiul din septembrie.

Sarbatori pagane : Mabon

La echinoctiul de toamna, multi pagani celebreaza Mabon ca fiind unul dintre cele opt Sabate (o sarbatoare bazata pe ciclurile Soarelui). Mabon celebreaza a doua recolta si incepe pregatirile de iarna. Este timpul sa respectam intunericul iminent si sa multumim luminii Soarelui.

Pe site gasiti servicii astrologice:

Consultatii astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Va doresc cer senin!

Astrolog

Monica Lazar