Ce se întâmplă când o planetă este în mers aparent retrograd?

Poate vă aduceți aminte perioade din an când vă simțiți ca într-o zonă crepusculară și nu știți de ce? Este foarte posibil ca o planetă să fie retrogradă – asta înseamnă că privită de pe Pământ, ea pare să se învârtă în sens invers. Ce se întâmplă cu adevărat? Ei bine, Pământul își completează orbita în jurul Soarelui mai repede decât alte planete din afara orbitei sale.

La fel atunci când o mașină cu viteză întrece un tren mai lent, si astfel trenul pare ca staționează sau chiar se mișcă în sens invers, așa și cu planetele retrograde.

O planetă retrogradă este cu atât mai influentă cu cât ea se află mai aproape de Pământ.

Să ne reamintim etapele principale ale mișcării de retrogradare a unei planete:

Mișcare directă – cel mai bun moment pentru a acționa, mai ales daca planeta se află în domiciliu sau exaltare. Daca și LUNA este în creștere este și mai bine.

Stația de retrogradare – nu este momentul potrivit pentru a acționa, nu începeți nicio activitate importanta, indiferent de domeniu.

Mișcare de retrogradare – nu inițiați acțiuni noi, ci doar regândiți, rectificați, reparați ce nu au ieșit tocmai bine în trecut, este o perioada bună de replanficare și schimbare de strategii.

Stație directă – faceți încălzirea pentru acțiunile pe care le veți demara în perioada de mișcare directă, de aceea o scurta recapitulare a ceea ce doriți să faceți nu ar strica. Dacă și LUNA este în creștere este și mai bine.

In 2018 aveți următorul calendar al retrogradării planetelor:

MERCUR RETROGRAD IN BERBEC:

Mercur in mișcare directă în Berbec 6 martie 2018

Mercur in stație retrogradă în Berbec 22 martie 2018

Mercur in mișcare retrogradă în Berbec 24 martie 2018

Mercur in stație directă în Berbec 15 aprilie 2018

Mercur in mișcare direct în Berbec 17 aprilie 2018

MERCUR RETROGRAD IN LEU:

Mercur in mișcare directă în Leu 29 iunie 2018

Mercur in stație retrogradă în Leu 25 iulie 2018

Mercur in mișcare retrogradă în Leu 27 iulie 2018

Mercur in stație directă în Leu 18 august 2018

Mercur in mișcare direct în Leu 20 august 2018

MERCUR RETROGRAD IN SĂGETĂTOR ȘI SCORPION:

Mercur in mișcare directă în Săgetător 31 octombrie 2018

Mercur in stație retrogradă în Săgetător 16 noiembrie 2018

Mercur in mișcare retrogradă în Săgetător 18 noiembrie 2018

Mercur in mișcare retrogradă în Scorpion 2 decembrie 2018

Mercur in stație directă în Scorpion 6 decembrie 2018

Mercur in mișcare directă în Scorpion 8 decembrie 2018

Mercur in mișcare directă în Săgetător 13 decembrie 2018

In perioadele de retrogradare a planetei Mercur sunt afectate în general comunicarea, comunicațiile (pe orice cale), aparatele care se alimentează cu energie dar și gândirea și logica va poate juca feste. In general, ceea ce doriți să transmiteți nu e bine înteles sau este înteles gresit cu totul, iar de aici pot aparea controverse și discuții în contradictoriu. Tranzacțiile importante în aceste perioade este bine sa fie amânate, iar daca sunteți puși în situația de a semna un contract sau un document important este de preferat sa citiți cu mare atentie documentul. Dacă nu intelegeți ceva intrebați un specialist cu experiență în domeniul respectiv (avocat, consilier, contabil etc). Amanați deciziile importante și nu lansați afaceri sau produse noi.

Zodiile vizate sunt: Gemeni si Fecioara si in zodiile unde retrogradeaza planeta respectiva.

VENUS RETROGRAD ÎN SCORPION ȘI BALANȚĂ

Venus in mișcare directă în Scorpion 10 septembrie 2018

Venus in stație retrogradă în Scorpion 5 octombrie 2018

Venus in mișcare retrogradă în Scorpion 7octombrie 2018

Venus in mișcare retrogradă în Balanță 1 noiembrie 2018

Venus in stație directă în Balanță 16 noiembrie 2018

Venus in mișcare directă în Balanță 18 noiembrie 2018

Venus in mișcare directă în Scorpion 3 decembrie 2018

În perioadele de retrogradare a planetei Venus este de preferat sa evitați următoarele activități: căsătoriile, începerea unei relații de dragoste, investițiile, de luat și dat bani cu împrumut, intervențiile chirurgicale estetice.

Zodiile vizate sunt: Taur si Balanță si in zodiile unde retrogradeaza planeta respectiva.

MARTE RETROGRAD ÎN VĂRSĂTOR ȘI CAPRICORN

Marte in mișcare directă în Vărsător 17 mai 2018

Marte in stație retrogradă în Vărsător 27 iunie 2018

Marte in mișcare retrogradă în Vărsător 29 iunie 2018

Marte in mișcare retrogradă în Capricorn 14 august 2018

Marte in stație directă în Capricorn 27 august 2018

Marte in mișcare directă în Capricorn 29 august 2018

Marte in mișcare directă în Vărsător 12 septembrie 2018

Marte formează un aspect complicat si dinamic (cuadratură) cu Uranus pe 16 mai, care se repetă la 1 august și 18 septembrie. Este de pregerat să găsiți căi noi de exprimare a energiei marțiene sau să apară schimbări neașteptate asupra cărora să nu aveți niciun control.

In perioadele de retrogradare a planetei Marte este de preferat sa evitati sporturile extreme si evenimentele care presupun actiuni imprudente si cu risc de accidentare. Incercati sa nu raspundeti la provocari de orice fel in aceasta perioada. Nu grabiti lucrurile, daca vedeti ca aveti obstacole in actiunile voastre incercati sa gasiti solutii constructive pentru a merge mai departe. Cu cat va impotriviti schimbarilor cu atat veti avea mai mult de furca cu cei din jur. Aveti mai multa grija de voi si evitati interventiile chirurgicale mai ales in urmatoarele zone: solduri, coapse, femur, vase de sânge (artere), nerv sciatic, os pelvian, pituitara si ficat, sistem genital și cel excretor, nas, ovare, vezica si prostata. De asemenea activitatile masculine pot intampina probleme in perioada de retrogradare a planetei Marte: tot ceea ce tine de masini, armata, politie etc.

Zodiile vizate sunt: Berbec și Scorpion și în zodiile unde retrogradează planeta respectiva.

JUPITER RETROGRAD ÎN SCORPION

Jupiter in stație retrogradă în Scorpion 8 martie 2018

Jupiter in mișcare retrogradă în Scorpion 10 martie 2018

Jupiter in stație directă în Scorpion 10 iulie 2018

Jupiter in mișcare directă în Scorpion 12 iulie 2018

In perioadele de retrogradare a planetei Jupiter oamenii au tendinta de a învata din propriile experiențe anumite lecții care au legatură cu credința si pot aparea situații când sunt necesare anumite ajustari privind anumite proiecte de mare anvergura. În situația în care călătoriți în aceste perioade încercați să vă organizați mai bine excursiile si nu vă panicați daca vă pierdeți bagajele. Veți învața să nu vă mai bazați pe ajutorul celorlalți și veți deveni mai adaptabili la realitate.

Zodiile vizate sunt: Fecioara, Săgetător si Scorpion.

SATURN RETROGRAD ÎN CAPRICORN

Saturn in stație retrogradă în Capricorn 17 aprilie 2018

Saturn in mișcare retrogradă în Capricorn 19 aprilie 2018

Saturn in stație directă în Capricorn 6 septembrie 2018

Saturn in mișcare directă în Capricorn 8 septembrie 2018

În perioadele de retrogradare a planetei Saturn veți resimți o încetinire sau chiar un blocaj în anumite activitati, depinde foarte mult în ce casă din harta natală retrogradează Saturn în tranzit, iar dacă în acea casă Saturn întalnește și planete personale, atunci situația se personalizează cu totul. Veți muncii mai mult sau veți depune un efort mai mare în realizarea unor planuri, de asemenea nu sunt excluse anumite ajustări sau replanificări pentru o mai bună eficientizare. De obicei Saturn impune o mai bună organizare sau structurare a informației. Relația cu anumite autoritati se complică, deci orice acțiune, pentru a fi dusă la capăt necesită răbdare și perseverență. Si sa nu uitati, Saturn cere corectitudine in tot ceea ce faceti! Zodiile vizate sunt: Sagetator și Capricorn.

URANUS RETROGRAD ÎN TAUR ȘI BERBEC

Uranus in stație retrogradă în Taur 7 august 2018

Uranus in mișcare retrogradă în Taur 9 august 2018

Uranus in mișcare retrogradă în Berbec 7 noiembrie 2018

Uranus in stație directă în Berbec 6 ianuarie 2019

Uranus in mișcare directă în Berbec 8 ianuarie 2019

Uranus in mișcare directă în Taur 6 martie 2019

In perioadele de retrogradare a planetei Uranus este bine sa ramaneti deschisi la surprize de orice fel. Uranus poate provoca situatii extreme si haos, dar poate aduce si momente de neuitat! O stare de neliniste si dorinta de schimbare va poate caracteriza in aceasta perioada, de aceea este bine sa aveti momente de autoanaliza si sa vedeti de unde pornesc aceste stari si veti afla de fapt ceea ce aveti nevoie pentru a evolua la un nou nivel. Este bine sa va notati orice idee va trece prin cap, cat de ciudata sau absurda ar parea. Cel mai bine e sa tineti un jurnal. Zodiile vizate sunt: Berbec, Taur si Vărsător

NEPTUN RETROGRAD ÎN PEȘTI 

Neptun in stație retrogradă în Pești 18 iunie 2018

Neptun in mișcare retrogradă în Pești 20 iunie 2018

Neptun in stație directă în Pești 24 noiembrie 2018

Neptun in mișcare directă în Pești 26 noiembrie 2018

In perioadele de retrogradare a planetei Neptun veti deveni mai sensibili la mediul inconjurator iar intuitia, inspiratia si visele va vor ocupa mai mult din timpul personal. Este bine ca in aceste perioade sa va notati orice idee sau vis deoarece nu se stie niciodata cand veti folosi aceste informatii in viata reala. Sunt favorizate mai ales persoanele care sunt implicate in activitati artistice si esoterice. Aveti mai multa grija de sistemul imunitar. Zodiile vizate sunt: Pești

PLUTON RETROGRAD ÎN CAPRICORN 

Pluton in stație retrogradă în Capricorn 22 aprilie 2018

Pluton in mișcare retrogradă în Capricorn 24 aprilie 2018

Pluton in stație directă în Capricorn 30 septembrie 2018

Pluton in mișcare directă în Capricorn 2 octombrie 2018

In perioadele de retrogradare a planetei Pluton are un rol de resetare a unei activitati din viata voastra, asta presupunand un nou inceput. De obicei aceasta schimbare este cu atat mai grea cu cat rezistenta voastra este mai mare. Asa cum spuneau vechii greci Panta rei (Totul curge) oamenii este de preferat sa invete ca Scorpion viata inseamna o schimbare permanenta ceea ce presupune ca flexibilitatea si adaptabilitatea sunt cele mai importante atitudini in fata schimbarii. Si chinezii, in alfabetul lor special cuvantul criza are doua interpretari: pericol si oportunitate, ceea ce inseamna ca in orice situatie de criza exista cel putin o oportunitate de crestere si invatare. Zodiile vizate sunt: Capricorn si Scorpion

Folosiți cu înțelepciune retrogradările planetelor!

Monica Lazar

Astrolog