William Lilly (1 mai 1602 – 9 iunie 1681) a fost unul dintre cei mai mari astrologi ai lumii si fara indoiala cel mai mare astrolog englez.

SCURTĂ BIOGRAFIE


Familia lui nu era instarita insa erau hotarati sa ofere fiului lor cea mai buna educatie pe care si-o puteau permite. Lilly a avut norocul sa primesca o educatie clasica din partea unuia dintre cei mai buni profesori din acele vremuri (John Brinsley). Cu acest prilej a invatat foarte bine limba latina fapt ce i-a permis sa aiba acces la o multime de carti importante disponibile doar in limba latina.

GANDIREA ŞI SCRIERILE SALE


El s-a facut remarcat in 1967 odata cu publicarea lucrarii lui fundamentale numita Astrologie Crestina. Acest compendiu urias de tehnici astrologice era la acea vreme printre foarte putinele lucrari pe aceasta tema scrise in limba engleza. Modul de a fi al autorului a facut ca acesta sa aiba parte de atat de prieteni cat si de dusmani foarte puternici insa aceste aspecte nu au reusit sa diminueze valoarea cartii lui despre astrologie. Lucrarea lui a avut si are un impact foarte mare asupra traditiei astrologice si a ramas foarte populara de-a lungul timpului fiind considerata un text clasic de studiat de catre cei ce vor sa afle cat mai multe despre astrologia din Evul Mediu in general si despre astrologia orara in special.

Primul sau almanah publicat in 1644,  Merlinus Anglicus Junior a avut un succes imens si predictia sa despre pierderea bataliei de la of Naseby din iunie 1645 i-a asigurat reputatia unui astrolog valoros.

A dat nenumarate consultatii private politicienilor, capetelor incoronate dar si soldatilor.

De multe ori comentariile sale publice l-au dus in situatii de criza, inclusiv in inchisoare.

In perioada protectoratului lui Cromwell, in perioada 1652 – 1658) Lilly a avut perioada cea mai buna, avand libertatea sa scrie tot ceea ce isi dorea fara ca cineva sa-l cenzureze sau sa-l ameninte, ajungand sa vanda 30000 de almanahuri anual, fiind traduse si in alte limbi straine.

De-a lungul vietii sale a avut protectori importanti dar si dusmani puternici, dar nu ma indoiesc ca i-a placut sa riste de dragul pasiunii sale pentru astrologie, alchimie, medicina si alte stiinte oculte.

Lilly este recunoscut mai ales ca autoritate in astrologia orara.

Avem multe de invatat de la el, de aceea va invit sa ii cititi lucrarile publicate, daca va doriti sa studiati astrologia.

Daca nu stiti nimic despre astrologie dar va doriti sa intelegeti ceea ce public pe www.cerulinstelat.ro va invit sa va abonati gratuit si veti primi un Curs de astrologie pentru incepatori.  Dupa insusirea elementelor de baza veti putea trece la studiul aprofundat, iar scrierile lui William Lilly sunt foarte utile pentru a trece la urmatorul nivel in invatarea astrologiei.

CĂRŢI PUBLICATE

In afara de cele 36 almanahuri publicate intre 1647 si 1682 Lilly a publicat si alte materiale: https://en.wikipedia.org/wiki/William_Lilly#Influence_and_works

Pe unele dintre ele le puteti gasi pe internet, in format pdf :

Alte surse:

http://www.renaissanceastrology.com/lilly.html

https://www.scribd.com/book/187331943/William-Lilly-s-History-of-His-Life-and-Times-From-the-Year-1602-to-1681

https://classicalastrologer.files.wordpress.com/2012/12/tl_thelifeofwilliamlilly.pdf

Traduceri in limba romana :

https://carturesti.ro/carte/astrologie-crestina-vol-1-1042178?utm_source=2parale&utm_medium=Campaign&utm_campaign=a34d1ec85

Lectura placuta !

Monica Lazar

Astrolog