Casele succedante sunt casele care urmează după casele angulare și arată rezultatele acțiunilor începute în casele angulare. Casele succedante sunt privite ca resurse și esența și sunt legate între ele la nivel material și realist al evenimentelor. Ele sunt acolo unde voi mențineți și susțineti evenimentele vieții. Casele succedante fixează evenimentele personale, și vă da capacitatea de a le experimenta în realitate.

Aceste case vă conectează la tot ceea ce este stabil și continuu. Forța planetelor în aceste case va fi stabilă și mai rezistentă la schimbare. Casele succedante sunt: II-V-VIII-XI.

Iata si aria de acțiune a fiecarei case:

 Casa a II – a indică resursele și banii nativului: Ea personifică evaluarea de sine, conștientizarea respectului de sine și valorile materiale, îmbrăcată în obiectele pe care le apreciați și banii pe care ii câstigați prin efort propriu. Resursele pe care le folosiți în probleme ale vieții materiale. Câstigurile și experiențele care vă fac capabili să acumulați bani și lucruri materiale. Tot ceea ce vă afectează material din lumea exterioară și vă schimbă propria viziune asupra propriei valorii.

Casa a V – a reprezintă creativitatea, dragostea, sexul și copii nativului: Ea arată experiența extinderii sinelui prin sex și aventurile riscante. Este casa unde voi străluciți cu adevarat ca indivizi. Copiii ca expresie a creativitatii voastre. Locul unde dezvoltați un mod creativ de a va exterioriza, ceea ce cunoașteți despre voi că este adevarat, frumos și unic. Relatiile de iubire ca test al emoțiilor, în raport cu alții, ca anticipare a jocului și a bucuriei.

Casa a VIII – a indica transformarea și atitudinea față de moarte a nativului: Casa de unde voi luați de la altii și altii iau de la voi. Resursele partenerilor, si ceea ce ei va pot lua sau ceea ce ei asteapta de la voi. Cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințele instinctuale și gândul la moarte. Negarea sau acceptarea calitaților negative, reânnoirea sau transformarea la nivelurile emotional, spiritual și material. Casa unde vă luptați să supraviețuiți și să fiți dispuși de a vă încredința viața în mâinile altora. Moștenirea, lupta, pierderea, respingerea, acceptarea, cucerirea, învingerea problemelor vieții si morții.

Casa a XI- a indica prietenii, protectorii si sperantele nativului: Ea este realitatea societății în care traiți, prieteni, semeni, și apartenențe la grup, mai puțin personală dar la fel de importanta. Ea personificp felul cum vă adaptați la aceste persoane, ca parte din lumea voastră. Experiențele colective prin intermediul afiliaților de grup, relațiile cu oamenii într-un sens mai larg, mai impersonal. Modul cum vă separați sau vă amestecați în mulțime. Speranțele voastre pentru un viitor mai bun. Nevoia de a gasi pe cei care gândesc asemenea vouă pentru a merge împreună sau nevoia de a vă separa și identifica ca indivizi.

Este foarte important de analizat planetele care sunt prezente in aceste case, stapanii caselor si relatiile care se formeaza intre ele si restul elementelor din harta natala.

Să aveți o viață frumoasă!

Monica Lazar

Astrolog