De obicei femeile ajung la astrolog cu diverse întrebări de genul, dacă vor avea copii și când vor rămâne însărcinate. Pentru astrolog este important să știe dacă femeia care pune astfel de întrebări este pregătită pentru o eventuală sarcina. De aceea este necesar ca astrologul să pună întrebări lămuritoare de genul: Folosești anticoncepționale? Îți dorești cu adevărat un copil? Ești implicată într-o relație serioasă?

La ce trebuie să ne uităm pe harta natală dar și pe tranzite atunci când o femeie vine la un astrolog cu o astfel de întrebare?

În primul rând analizăm tranzitele planetelor Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluton și la aspectele relevante (conjuncțiile, cuadraturile si opozițiile) pe care le fac acestea cu planetele natale, nodurile lunare și casele unghiulare (casele 1, 4, 7 si 10). Planetele din harta natală dar și tranzitele care fac aspecte puternice cu nodurile lunare, mai ales conjuncția arată și puterea energiei feminine de a se materializa, inclusiv printr-o sarcină.

De asemenea este foarte important ca în harta natală este sa vedem dacă Soarele, Luna, Ascendentul, casa a 5-a și stăpânul său se află în semne fertile. Semnele considerate fertile sunt: Taur, Rac, Balanță, Scorpion, Capricorn și Pești.

De asemenea, pentru a căpăta experiență, orice astrolog profesionist face cercetări pe baza unor date reale (mai ales corecte), de exemplu acesta poate face o lista cu cel putin 100 de femei care deja au născut și afla atât datele de naștere ale mamelor cât și ale copiilor deja născuți, apoi se analizează toată perioada de 9 luni (sau mai putin în caz de naștere prematură) și se analizează aspectele dintre tranzitele perioadei respective și harta natala a fiecărei mame. Cele mai importante aspecte sunt cele dintre planetele în tranzit, casele unghiulare și planetele existente în aceste case, mai ales aspectele cu Ascendentul și Descendentul. Se știe că un aspect sau planetele aflate în case unghiulare sunt foarte active și eficiente.De asemenea, nu trebuie să ignorăm analiza stăpânilor caselor unghiulare. Va trebui urmărit dacă și aceștia sunt activați de tranzite.

Ceea ce mai trebuie sa înțeleagă o viitoare mama este că, nu există zodii bune sau rele, deci nu trebuie sa le preocupe prea mult în ce zodie sau ce ascendent o sa capete copilul la naștere. Copilul alege când vine deoarece el are dreptul să își aleagă prin ce experiențe de viață își dorește să treacă.

Vă doresc alegeri înțelepte și încredere în viață!

Monica Lazar

Astrolog