Oamenii călătoresc din ce în ce mai mult, asta deoarece în prezent se poate întreprinde o călătorie în lumea largă chiar și cu bani puțini. Ar fi de preferat ca indiferent de vârsta să putem călătorii, dar cei mai activi în acest tip de activitate sunt cei tineri, studenții sau cei care simt nevoia de o schimbare în viata lor pentru a se redescoperi și a cunoaște noi teritorii, oameni și culturi diferite de a lor.

Iată câteva reguli clare prin care se poate alege un moment prielnic pentru plecarea într-o călătorie:

Este de preferat ca Luna să fie în creștere în momentul plecării și în aspect favorabil cu Soarele. Și dacă este posibil Luna să fie plasată în casa a cincea sau a zecea. Dacă Luna este în via Combusta sau peregrina la începutul călătoriei atunci călătorul riscă sa se îmbolnăvească, să se accidenteze sau să sufere anumite pierderi în timpul călătoriei.

Planeta Mercur este de preferat sa nu fie în mers aparent retrograd în momentul plecării într-o călătorie deoarece aduce întârzieri și obstacole.

Stăpanul Ascendentului să nu fie afectat de Marte și Saturn iar dacă se poate, Jupiter sau Venus să fie plasate într-o casă unghiulară (casele 1, 4, 7 sau 10).

Marte, Saturn și Uranus să nu fie plasate în casele a opta, orice casa unghiulară, dar nici în casele a treia, a noua si a doua.

Dacă vă doriți să stați cât mai mult în localitatea de destinație atunci plasați Luna și stăpânul său într-o casa unghiulară, iar Ascendentul și stăpânul său să fie într-un semn fix. Dacă, din contră doriți să nu staționați prea mult în localitatea de destinație atunci Luna sa fie plasată într-o zodie cardinală și în casa a treia iar Ascendentul tot într-o zodie cardinală.

Mic dicționar astrologic:

Luna in creștere este perioada în care Luna se află între Luna Nouă și Luna Plină.

Via Combusta reprezintă “Drumul de Foc” sau “Calea Arsa” între 15 grade Balanta şi 15 grade Scorpion și este considerată ca fiind o zonă debilă, mai ales în detrimentul Lunii. Deci orice planetă plasată acolo nu își poate manifesta adevăratul potențial.

Planeta peregrină este o planetă fără o demnitate esențială. Există cinci niveluri ale demnității esențiale și este o formă de notare pentru determinarea puterii şi calităţii unei planete în zodiac. În ordinea importantei acestea sunt: Stapanirea (5 puncte), Exaltarea (4 puncte), Triplicitatea (3 puncte), Condiția (2 puncte) si Decanul (1 punct). O planetă cu demnitate esențiala, în virtutea pozitiei ei în zodiac este capabilă să funcționeze la cote maxime.

Zodiile cardinale sunt Berbec, Rac, Balanță și Capricorn.

Zodiile fixe sunt Taur, Leu, Scorpion și Varsator.

Eu fiind pasionată și de călătorii am decis să îmi fac un canal de Youtube pentru a posta experiențele mele în diferite zone ale lumii. Vă invit să vă abonați și să vă înregistrați la notificări (apasați pe clopoțel)! Veți vedea multe locuri frumoase!

♥ https://www.youtube.com/channel/UC1s0dwQHI2CZosRCwuRcb-g?view_as=subscriber  

Vă invit să vă abonați și să înregistrați la notificări! ♥ 

Vă doresc multe călătorii de suflet!

Monica Lazar

Astrolog