Ce se întâmplă când o planetă este în mers aparent retrograd?

Poate vă aduceți aminte perioade din an când vă simțiți ca într-o zonă crepusculară și nu știți de ce? Este foarte posibil ca o planetă să fie retrogradă – asta înseamnă că privită de pe Pământ, ea pare să se învârtă în sens invers. Ce se întâmplă cu adevărat? Ei bine, Pământul își completează orbita în jurul Soarelui mai repede decât alte planete din afara orbitei sale. La fel atunci când o mașină cu viteză întrece un tren mai lent, și astfel trenul pare ca staționează sau chiar se mișcă în sens invers, așa și cu planetele retrograde. O planetă retrogradă este cu atât mai influentă cu cât ea se află mai aproape de Pământ.

 Să ne reamintim etapele principale ale mișcării de retrogradare a unei planete:

Mișcare directă – cel mai bun moment pentru a acționa, mai ales dacă planeta se află în domiciliu sau exaltare. Dacă și LUNA este în creștere este și mai bine.

Stația de retrogradare – nu este momentul potrivit pentru a acționa, nu începeți nicio activitate importanta, indiferent de domeniu.

Mișcare de retrogradare – nu inițiați acțiuni noi, ci doar regândiți, rectificați, reparați ce nu au ieșit tocmai bine în trecut, este o perioada bună de replanificare și schimbare de strategii.

Stație directă – faceți încălzirea pentru acțiunile pe care le veți demara în perioada de mișcare directă, de aceea o scurta recapitulare a ceea ce doriți să faceți nu ar strica. Dacă și LUNA este în creștere este și mai bine.

În 2019 aveți următorul calendar al retrogradării planetelor:

VENUS ȘI MARTE NE SCUTESC ÎN 2019 DE PERIOADE DE RETROGRADARE.

SOARELE ȘI LUNA NU RETROGRADEAZĂ NICIODATĂ.

MERCUR RETROGRAD ÎN PEȘTI:

Mercur intră în mișcare directă în Pești 10 februarie 2019

Mercur intră în stație retrogradă în Pești 4 martie 2019

Mercur intră în mișcare retrogradă în Pești 6 martie 2019

Mercur intră în stație directă în Pești 27 martie 2019

Mercur intră în mișcare directă în Pești 29 martie 2019

Ciclul de retrogradare se încheie o data cu ieșirea lui Mercur din Pești, la data de 17 aprilie 2019

MERCUR RETROGRAD ÎN LEU ȘI RAC:

Mercur intră în mișcare directă în Leu 27 iunie 2019

Mercur intră în stație retrogradă în Leu 7 iulie 2019

Mercur intră în stație retrogradă în Rac 19 iulie 2019

Mercur intră în stație directă în Rac 31 iulie 2019

Mercur intră în mișcare directă în Rac 2 august 2019

Mercur intră în mișcare directă în Leu 11 august 2019

Ciclul de retrogradare se încheie o data cu ieșirea lui Mercur din Leu, la data de 29 august 2019

MERCUR RETROGRAD ÎN SCORPION:

Mercur intră în mișcare directă în Scorpion 3 octombrie 2019

Mercur intră în stație retrogradă în Scorpion 30 octombrie 2019

Mercur intră în mișcare retrogradă în Scorpion 1 noiembrie 2019

Mercur intră în stație directă în Scorpion 19 noiembrie 2019

Mercur intră în mișcare directă în Scorpion 21 noiembrie 2019

Ciclul de retrogradare se încheie o data cu ieșirea lui Mercur din Scorpion, la data de 9 decembrie 2019. Pe de altă parte este bine să nu facem din țânțar armăsar despre orice retrogradare. Iată aici un material video despre retrogradarea lui Mercur: https://youtu.be/OGE5WsFK5aA

În perioadele de retrogradare a planetei Mercur sunt afectate în general comunicarea, comunicațiile (pe orice cale), aparatele care se alimentează cu energie dar și gândirea și logica va poate juca feste. În general, ceea ce doriți să transmiteți nu e bine înțeles sau este înțeles greșit cu totul, iar de aici pot apărea controverse și discuții în contradictoriu. Tranzacțiile importante în aceste perioade este bine sa fie amânate, iar dacă sunteți puși în situația de a semna un contract sau un document important este de preferat sa citiți cu mare atenție documentul. Dacă nu înțelegeți ceva întrebați un specialist cu experiență în domeniul respectiv (avocat, consilier, contabil etc). Amânați deciziile importante și nu lansați afaceri sau produse noi.

JUPITER RETROGRAD ÎN SĂGETĂTOR

Jupiter intră în stație retrogradă în Săgetător 9 aprilie 2019

Jupiter intră în mișcare retrogradă în Săgetător 11 aprilie 2019

Jupiter intră în stație directă în Săgetător 10 august 2019

Jupiter intră în mișcare directă în Săgetător 12 august 2019

În perioadele de retrogradare a planetei Jupiter oamenii au tendință de a învăța din propriile experiențe anumite lecții care au legătură cu credința și pot apărea situații când sunt necesare anumite ajustări privind anumite proiecte de mare anvergura. În situația în care călătoriți în aceste perioade încercați să vă organizați mai bine excursiile și nu vă panicați dacă vă pierdeți bagajele. Veți învăța să nu vă mai bazați pe ajutorul celorlalți și veți deveni mai adaptabili la realitate.

SATURN RETROGRAD ÎN CAPRICORN

Saturn intră în stație retrogradă în Capricorn 29 aprilie 2019

Saturn intră în mișcare retrogradă în Capricorn 1 mai 2019

Saturn intră în stație directă în Capricorn 17 septembrie 2019

Saturn intră în mișcare directă în Capricorn 19 septembrie 2019

În perioadele de retrogradare a planetei Saturn veți resimți o încetinire sau chiar un blocaj în anumite activități, depinde foarte mult în ce casă din harta natală retrogradează Saturn în tranzit, iar dacă în acea casă Saturn întâlnește și planete personale, atunci situația se personalizează cu totul. Veți muncii mai mult sau veți depune un efort mai mare în realizarea unor planuri, de asemenea nu sunt excluse anumite ajustări sau replanificări pentru o mai bună eficientizare. De obicei Saturn impune o mai bună organizare sau structurare a informației. Relația cu anumite autorități se complică, deci orice acțiune, pentru a fi dusă la capăt necesită răbdare și perseverență. 

URANUS RETROGRAD ÎN BERBEC ȘI TAUR

Uranus intră în mișcare retrogradă în Berbec 7 noiembrie 2018

Uranus intră în stație directă în Berbec 6 ianuarie 2019

Uranus intră în mișcare directă în Berbec 8 ianuarie 2019

Uranus intră în mișcare directă în Taur 6 martie 2019

Uranus intră în stație retrogradă în Taur 11 august 2019

Uranus intră în mișcare retrogradă în Taur 13 august 2019

Uranus intră în stație directă în Taur 10 ianuarie 2020

Uranus intră în mișcare directă în Taur 12 ianuarie 2020

În perioadele de retrogradare a planetei Uranus este bine sa rămâneți deschiși la surprize de orice fel. Uranus poate provoca situații extreme și haos, dar poate aduce și momente de neuitat! O stare de neliniște și dorința de schimbare va poate caracteriza în aceasta perioada, de aceea este bine sa aveți momente de autoanaliza și sa vedeți de unde pornesc aceste stări și veți afla de fapt ceea ce aveți nevoie pentru a evolua la un nou nivel. Este bine sa va notați orice idee va trece prin cap, cât de ciudata sau absurda ar părea. Cel mai bine e sa țineți un jurnal.

NEPTUN RETROGRAD ÎN PEȘTI

Neptun intră în stație retrogradă în Pești 20 iunie 2019

Neptun intră în mișcare retrogradă în Pești 22 iunie 2019

Neptun intră în stație directă în Pești 26 noiembrie 2019

Neptun intră în mișcare directă în Pești 28 noiembrie 2019

În perioadele de retrogradare a planetei Neptun veți deveni mai sensibili la mediul înconjurător iar intuiția, inspirația și visele va vor ocupa mai mult din timpul personal. Este bine ca în aceste perioade sa va notați orice idee sau vis deoarece nu se știe niciodată când veți folosi aceste informații în viata reala. Sunt favorizate mai ales persoanele care sunt implicate în activități artistice și esoterice. Aveți mai multa grija de sistemul imunitar.

PLUTON RETROGRAD ÎN CAPRICORN

Pluton intră în stație retrogradă în Capricorn 23 aprilie 2019

Pluton intră în mișcare retrogradă în Capricorn 25 aprilie 2019

Pluton intră în stație directă în Capricorn 2 octombrie 2019

Pluton intră în mișcare directă în Capricorn 4 octombrie 2019

În perioadele de retrogradare a planetei Pluton are un rol de resetare a unei activități din viata voastră, asta presupunând un nou început. De obicei aceasta schimbare este cu atât mai grea cu cât rezistenta voastră este mai mare. Asa cum spuneau vechii greci – Panta rei (Totul curge) oamenii este de preferat sa învețe ca viata înseamnă o schimbare permanenta ceea ce presupune ca flexibilitatea și adaptabilitatea sunt cele mai importante atitudini în fata schimbării. Și chinezii, în alfabetul lor special cuvântul criza are doua interpretări: pericol și oportunitate, ceea ce înseamnă ca în orice situație de criza exista cel putin o oportunitate de creștere și învățare.

Folosiți cu înțelepciune retrogradările planetelor!

Monica Lazăr

Astrolog