Tipul constituțional AER

Zodiile de Aer sunt Gemeni, Balanță și Vărsător, nativii acestor zodii au o vitalitate medie și sunt foarte receptivi la stimulii exteriori.

Aerul controlează sistemul nervos și sistemul circulator și funcția mișcării, urinarea și respirația. Persoanele născute în semne de aer sunt ușor de stimulat, dețin o minte agilă și sunt foarte receptivi, dar la fel de bine sunt și ușor de destabilizat.

Excesul de Aer se manifestă prin neliniște interioară, hiper-activitate mentală, nervozitate, piele uscată, mucus în exces, insomnie, pierderi de memorie. Ar fi de preferat ca persoanele vizate, în perioadele de exces să sa se relaxeze prin activități în mijlocul naturii, o retragere temporară de mediul stresant. Doar așa sistemul nervos se poate destinde în mod natural. Alimentele crude e bine sa fie evitate, cu excepția perioadei de vară. Cel mai bine folosiți legume fierte la aburi peste care adăugați puțin ulei de calitate, nuci sau crutoane. Evitați alimentele care conțin drojdie și zahăr rafinat. Enzimele permit nutrienților să fie absorbiți de organism.

Deficitul de Aer se manifestă prin dificultate în circulația energiei prin corp, lipsa de calciu și magneziu. Sistemul circulator se poate stimula prin folosirea: gingko biloba, cayenne, usturoi sau ghimbir. Ginsengul indian (Gotu kola) cunoscut si ca planta a longevității cât și Fo-Ti (troscot chinezesc) sunt stimulatoare pentru activitatea cerebrală. Fo Ti (He Shou Wu) este o planta care crește în munții din centrul și sudul Chinei, este cea mai respectata plantă a longevității în herbalismul chinezesc. Potrivit teoriei chineze, He Shou Wu reclădește și hrănește energia primară a corpului, numită Jing.

Se recomandă și consumul regulat de iaurt și kefir.  Evitați alimentele grele, în schimb puteți consuma alimente crude, sucuri de legume și semințe germinate. Ovăzul, fulgii de ovăz, ceaiul de ovăz sau tinctura din ovăz au rolul de a tonifia sistemul nervos. Tonicele amare, de exemplu rădăcina de păpădie, pot stimula procesul de digestie.

Este foarte posibil ca în realitate să existe și situații de elemente mixte, o combinație a elementelor, de exemplu Soarele în Gemeni și Ascendentul în Săgetător, ceea ce înseamnă o combinație de aer cu foc. Încercați să consumați alimentele proaspete sau bine conservate. Cu cât e mai colorată mâncarea în farfurie, cu atât sunt implicate toate cele patru elemente, iar șansa de echilibrare a organismului crește.

Informațiile din prezentul articol nu înlocuiesc calitățile unui medic, informația oferită fiind necesară dar nu și suficientă pentru a vă menține o stare de sănătate satisfăcătoare. De aceea este recomandat, pentru orice problemă de sănătate să contactați medicul de familie sau orice medic curant pentru a vă diagnostica și a vă prescrie un eventual tratament.

Luna următoare apare articolul despre elementul APĂ.

Monica Lazăr

Astrolog