Tocmai mă apucasem de scris articolul de față când am primit o confirmare a ceea ce știam deja, ora de naștere a Regelui – 19:40. Informația a apărut pe 18 decembrie la Digi 24, în care un reporter citea din Ziarul Universul publicat la 28 octombrie 1921. Este important de știut pentru că, așa cum știți deja, ora de naștere este foarte importantă pentru realizarea hărții natală. Astfel, data nașterii este 25 octombrie 1921, ora 19 :40, Sinaia. Această oră o știam deja, dar pe internet se vehiculează și alte ore de naștere care nu au lega tură cu realitatea.

Regele Mihai I al Romaniei s-a născut în zodia Scorpionului cu Ascendent in Gemeni.

Iată ce putem observa în harta natală a Regelui privind demnităților și slăbiciunilor planetelor:

Planete în propriul semn (stăpâna) sau în recepție mutuală cu stăpânul său :

Venus în Balanță în casa a V-a

Marte în Fecioară în casa a IV-a în recepție mutuală cu Mercur în Scorpion în casa a VI-a

Planete în exaltare sau în recepție mutuală cu planeta exaltată :

Saturn în Balanță, în exaltare

Venus în Balanță, în domiciliu

Planete in propria Triplicitate (diurna sau nocturna) : Nu există

Planete în propriul Termen :

Saturn în Balanță

Venus în Balanță

Planete în propriul Decan sau Față : Nu există

Planete în detriment (exil) : Nu există

Planete Cădere : Nu există

Planete peregrine :

Luna în Leu

Marte în Fecioară

Jupiter în Balanță

Soare în Scorpion

Mercur în Scorpion

Bucuriile planetelor:

În casa a III-a se bucura Luna
În casa a V-a se bucura Venus

Ce traducem aceasta hartă într-un limbaj mai accesibil? Cam așa:

În această analiză folosesc doar cele șapte planete tradiționale, folosite și în astrologia elenistică, cât și Nodurile Lunare și Punctul Norocului. Stăpânul ascendentului în Gemeni este Mercur, iar acesta se află în mers retrograd în Scorpion, în casa a VI-a. Mercur în această poziție presupune o preocupare pentru autocontrol în ceea ce exprimă. Se știe că Regele Mihai I nu era foarte vorbăreț și era foarte cumpătat în exprimare.

Harta este nocturnă deoarece Soarele este sub orizont (sub axa Ascendent – Descendent), asta înseamna că Luna are un rol foarte important în harta Regelui Mihai. După cum se știe casa a III-a este bucuria Lunii, adica Luna se simte foarte bine. În astrologie Luna reprezintă și mama. Gasiți aici mai multe informații despre Regina mamă Elena : https://ro.wikipedia.org/wiki/Regina_mam%C4%83_Elena

De asemenea, casa a V-a este în Balanță și există trei planete (Saturn, Venus și Jupiter) și Nodul Nord. După cum deja știm Regele Mihai I a avut cinci fete iar relația cu soția sa, Ana, Principesă de Bourbon-Parma i-a oferit tot ceea ce el avea nevoie, o relație afectivă fericită. Cei doi benefici (Venus și Jupiter) și Saturn aflată în exaltare l-a ajutat să se realizeze pe plan relațional.

Pe de altă parte casa a V-a nu arată doar creativitatea prin a avea copii dar și prin abilități și talente diverse, inclusiv în tranzacțiile bursiere. Regele a tranzacționat și pe Bursă de la New York, unde a fost broker tip de 9 ani.

În 1959, în Elveția, la Geneva, Regele Mihai își deschide, împreună cu doi asociați, o firmă de electronică industrială, Metravel. Firma livra elemente de cale ferată, sisteme de alarmă și avioane second hand. În 1964, regele și asociații au vâdut firma, sub presiunea concurenței tot mai mari din Germania și Japonia. (Surse: Adevărul.ro)

Stăpânul casei a VIII-a este Saturn, care se află în exaltare în casa a V-a, nu e de mirare că în  anul 2017, averea Familiei Regale era evaluată la 65-67 de milioane de euro de Top 300 Capital. Familia regală deține castelele Peleș, Pelișor și Foișor retrocedate, precum și Domeniul Regal Săvârșin- peste 450 de camere în total. Se adaugă aproximativ  20.000 de hectare de pădure, trei imobile și un teren în București. De asemenea, a vândut un imobil la Versoix-Elveția, contra sumei de 1,5 milioane de euro. Averea redobândită mai cuprinde o clădire și terenuri la Poiană Țapului, câteva cabane și cantoane în Azuga-Predeal, zeci de kilometri de drumuri forestiere.
Marte în Fecioară în casa a IV-a, fiind în recepție mutuală cu Mercur în Scorpion în casa a VI-a, arată atracția pentru analiză și științifică. Energia tinde să fie disciplinată și de obicei eficientă, practică, logică, adaptabilă și sănătoasă. Atenția este îndreptată spre viața de familie și pentru dezvoltarea și înțelegerea sinelui. Se poate lucra de acasă (se știe că la un moment dat a ajut și o fermă de păsări dar și gradină).

Marte în Fecioară în casa a IV-a arată că nu a avut parte foarte mult de exercitarea funcției în țara pentru care a fost pregatit să fie rege. Doar în ultima parte a vieții a reușit să fie reabilitat.

Regele Mihai I face parte din istoria României, indiferent dacă suntem de acord sau nu cu ideea de monarhie. Eu nu vreau să judec în vreun fel oamenii pe care îi analizez, ci vreau doar să înțeleg ceea ce s-a întâmplat cu aceștia. Dacă vreți judecată atunci citiți istoricii, indiferent de orientarea lor.

Nota – În toate materialele, studiile si cercetarile astrologice folosesc sistemul de case pe semne intregi (Whole sign) deoarece este cel mai vechi sistem folosit, inca de pe vremea Greciei antice si si-a demostrat utilitatea de-a lungul timpului.

De asemenea, în interpretarea aspectelor intre planete folosesc metoda tradiționala, de la semn la semn, dar asta nu înseamna că neglijez situațiile când există aspecte exacte.  Analizez mai ales aspectele majore : conjuncțiile, opozițiile, cuadraturile si trigoanele.

Monica Lazar

Astrolog