Pentru parinti, noi vom fi pentru vesnicie copiii lor, indiferent de varsta pe care o avem. In Romania mai ales, in ultimii ani, s-au facut foarte multe campanii de sensibilizare si de trezire la realitate privind situatia parintilor care si-au lasat copiii acasa (in cel mai bun caz in grija bunicilor), sau a copiilor care si-au lasat parintii batrani, pentru a lucra in strainatate.

Orice acumulare materiala nu va compensa pierderea relatiei directe dintre parinti si copii. Fara sa exageram, ceea ce se intampla in prezent la nivel national este o adevarata drama. Cauzele acestor situatii s-au acumulat in timp si cu alta ocazie vom analiza si acest fenomen. Intr-un material viitor voi face o paralela intre evenimentele istorice din Romania care au avut un impact dramatic asupra relatiilor dintre oameni si aspectele astrologice. Aceste efecte se pot repara incet, pe termen lung, numai daca fiecare dintre noi vom constientiza calitatea relatiilor pe care le avem cu parintii si copiii nostrii.

In astrologie, relatiile de afectiune, dragoste si compasiune dintre parinti si copii se pot observa prin analizarea casei a IV-a din harta natala a copiilor si a casei a V-a din harta natala a parintilor.

Iata câteva sfaturi pentru fiecare, in functie de semnul zodiacal in care se afla casele a IV-a si a V-a in harta natala:

BERBEC:
Casa a IV- a a copilului: Este posibil ca atitudinea parintilor sa-i imprime copilului o tendinta de rebeliune si revolta fata de camin si acesta sa plece devreme din sanul familiei din dorinta de a deveni independent.
Casa a V-a a parintilor: Parintii isi doresc copii performanti in domenii unde competitia este mare, inclusiv in domeniul sportiv. Comunicarea e directa si fara ocolisuri!

TAUR
Casa a IV- a a copilului: Relatiile cu parintii sunt pline de afectiune, rezistente si pline de buna dispozitie pe toata durata vietii.
Casa a V-a a parintilor: Poate avea copii multi, frumosi si sanatosi. Iar acestia vor reusi in viata si vor aduce bucurii parintilor.

GEMENI
Casa a IV- a a copilului: Exista mai degraba o relatie mentala intre parinti si copii si se va pune mult accentul pe comunicare si schimb de idei. Oricum copiii fiind curiosi din fire isi vor dori sa se desprinda cat mai devreme de casa parinteasca pentru a cunoaste lumea si oportunitatile oferite de viata.
Casa a V-a a parintilor: Acesti parinti vor avea copii inteligenti, curiosi din fire si dornici de calatorii. Nu este exlus sa existe gemeni in familia respectiva. 

RAC
Casa a IV- a a copilului: Parintii sunt destul de dominatori si posesivi si exista riscul sa ii creeze o dependenta copilului pe toata durata vietii. Exista un exces de zel al parintilor in modul cum isi trateaza copilul.
Casa a V-a a parintilor: Poate avea multi copii pe care ii va ocroti cu multa afectiune si intelegere. Copiii trebuie incurajati sa aiba initiativa si sa se descurce in situatii de criza pentru a nu-si crea dependente fata de parinti.

LEU
Casa a IV- a a copilului: Va avea parte de o familie care ii va oferi tot confortul iar parintii isi educa copilul in asa fel incat sa dobandeasca un profund simt al proprietatii si al valorilor mostenite de familie. Nu este exclus ca cel putin unul din parinti sa fie profesor sau sa detina un talent pedagogic deosebit.
Casa a V-a a parintilor: Copiii vor primi tot ce este mai bun si mai ales o educatie deosebita pentru ca acestia sa aiba acces la varsta adulta la o viata plina de lux si stralucire. Copiii sunt talentati si creativi.

FECIOARA
Casa a IV- a a copilului: Parintii au o abordare austera despre viata, pe care doresc sa o impuna si copilului. Din pacate copilul va simti doar constrangere si limitare. Parintii nu se pricep mai deloc sa ofere o atmosfera calda si primitoare deoarece considera ca sentimentele si afectiunea sunt niste slabiciuni.
Casa a V-a a parintilor: Copilul poate prelua anumite obsesii ale parintilor: dorinta excesiva de ordine, disciplina si curatenie. Ar fi minunat daca parintii si-ar incuraja copilul sa-si exprime sentimentele si sa invete sa lupte pentru drepturile sale.

BALANTA
Casa a IV- a a copilului: Parintii ii pot oferi copilului o viata fericita si acesta va primi toate incurajarile necesare pentru a avea o viata frumoasa.
Casa a V-a a parintilor: Copiii sunt frumosi si au talente artistice. Isi vor implica copiii in multe activitati creative care presupun socializare.

SCORPION
Casa a IV- a a copilului: Influenta cea mai mare o va primi de la parintele de sex opus. Relatiile cu parintii se imbunatatesc mai ales la momentul cand copilul devine adult si are capacitatea sa inteleaga mai bine anumite aspecte ale vietii. Ofera totul copiilor dar au si pretentii pe masura.
Casa a V-a a parintilor: Este destul de posesiv cu copiii sai dar le si va lasa o mostenire construita cu perseverenta si rabdare. Copiii vor avea capacitatea de a se descurca in viata.

SAGETATOR
Casa a IV- a a copilului: Relatia cu parintii ii poate aduce copilului noroc si bogatie cat si dorinta de a se dezvolta armonios (studii aprofundate, calatorii in strainatate, dorinta de cunoastere etc).
Casa a V-a a parintilor: Copiii lor pot fi incurajati sa devina sportivi sau artisti talentati iar calatoriile si studiile in strainatate sunt incurajate.

CAPRICORN
Casa a IV- a a copilului: Este posibil ca parintii sa aiba probleme financiare. Atitudinea parintilor este destul de rece si restrictiva fata de propriul copil, iar acesta isi va dori la maturitate sa isi amelioreze situatia, mai ales prin multa munca si perseverenta in ceea ce-si doreste sa realizeze.
Casa a V-a a parintilor: Copiii lor se vor simti ca in armata. Putina relaxare nu ar strica dar aici este nevoie de munca de echipa. Copiii vor fi disciplinati si organizati dar este bine sa fie incurajati sa-ti dezvolte si latura emotionala.

VARSATOR
Casa a IV- a a copilului: Este posibil ca parintii sa aiba o abordare neobisnuita in metodele pe care le aplica pentru a-si educa copilul. Ei pun un accent deosebit pe independenta, libertate si deschidere fata de lume. Parintii isi trateaza copilul ca pe un egal si chiar ca pe un prieten.
Casa a V-a a parintilor: Acesti parinti vor avea copii originali, cu abilitati si talente deosebite. Ei se vor descurca in viata fara ajutorul parintilor.

PESTI
Casa a IV- a a copilului: Exista o legatura emotionala intensa intre parinti si copil, chiar daca acestia nu sunt impreuna. Legatura este profunda si nu creeaza neaparat o dependenta.
Casa a V-a a parintilor: Nu este exclus sa aiba copiii din relatii neoficializate sau dintr-o relatie secreta. Copiii sunt creativi si cu talente in domeniul artistic (muzica, dans, pictura etc).

Acestea sunt caracteristici generale dar conteaza foarte mult si ce planete exista in acest case si aspectele care se formeaza.

Pentru informatii suplimentare, intrebari, cursuri video,audio si consultatii astrologice cautati in rubrica ASTRO MAG.

Lectura placuta!

Monica Lazar 
Astrolog