Sunt multe de scris despre astrologia medicală, mai ales că pentru noi toți sănătatea este foarte importantă, de aceea și aceasta ramură a astrologiei s-a dezvoltat o dată cu nevoile oamenilor în acest domeniu.

În principiu, în astrologia medicală se asociază fiecare parte a corpului, a bolilor, a tratamentelor (plante, ierburi etc) cu fiecare dintre semnele zodiacale, cu planetele dar și cu cele douăsprezece case astrologice. Medicina tradițională chineză este și mai veche dar și mai complexă și are o abordare holistică. Medicul chinez era plătit doar atâta timp cât clientul său era sănătos, deci se punea accentul corect pe prevenție și nu pe tratarea bolii deja manifestate. Și în prezent, un medic chinez autentic nu acceptă să fie plătit dacă o persoană vine la tratament și medical constată că prin serviciile sale nu îl poate ajuta.

Iată tipurile de asocieri care se fac între corp, boli, zodii și casele astrologice în astrologia medicală:

Capul, fața, creierul și ochii sunt asociate cu zodia Berbecului, Marte și casa a I-a.

Gâtul, tiroida și corzile vocale sunt asociate cu zodia Taurului, Venus și casa II-a.

Brațele, umerii, plămânii și sistemul nervos sunt asociate cu zodia Gemenilor, Mercur și casa III-a.

Pieptul, sânii, stomacul și sistemul gastric sunt asociate cu zodia Racului, Luna și casa IV-a.

Inima și coloana vertebrală sunt asociate cu zodia Leului, Soare și casa V-a.

Sistemul digestiv, intestinele, splina și sistemul nervos sunt asociate cu zodia Fecioarei, Mercur și casa VI-a.

Rinichii, vezica urinară, zona lombară și fesele sunt asociate cu zodia Balanței, Venus și casa VII-a.

Sistemul reproducător, organele sexuale, intestinul gros ți sistemul excretor sunt asociate cu zodia Scorpionului, Marte și casa VIII-a.

Șoldurile, coapsele, ficatul, vezica biliară și nervul sciatic sunt asociate cu zodia Săgetătorului, Jupiter și casa IX-a.

Pielea, unghiile, părul, genunchii, articulațiile și sistemul osos sunt asociate cu zodia Capricornului, Saturn și casa X-a.

Gleznele și sistemul circulator sunt asociate cu zodia Vărsătorului, Saturn și casa XI-a.

Labele picioarelor, sistemul limfatic și țesutul adipos sunt asociate cu zodia Peștilor, Jupiter și casa XII-a.

Dacă planetele care stăpânesc zonele anatomice prezentate mai sus sunt plasate în domiciliu sau în exaltare și au aspecte bune în harta natală atunci nativul acelei hărți se poate lauda cu o sănătate și o rezistență fizică de invidiat. Dacă planetele sunt în exil sau în cădere și nu au nici aspecte tocmai favorabile atunci nativul este bine să își monitorizeze sănătatea de-a lungul vieții.

Planetele aflate în domiciliu sunt: Marte în Berbec și Scorpion, Venus în Taur și Balanță, Mercur în Gemeni și Fecioară, Luna în Rac, Soare în Leu, Jupiter în Săgetător și Pești, Saturn în Capricorn și Vărsător.

Planetele aflate în exaltare sunt: Marte în Capricorn, Venus în Pești, Mercur în Fecioară și Vărsător, Luna în Taur, Soare în Berbec, Jupiter în Rac, Saturn în Balanță.

Planetele aflate în exil sunt: Marte în Taur și Balanță, Venus în Berbec și Scorpion, Mercur în Săgetător și Pești, Luna în Capricorn, Soare în Vărsător, Jupiter în Gemeni și Fecioară, Saturn în Rac și Leu.

Planetele aflate în cădere: Marte în Rac, Venus în Fecioară, Mercur în Leu și Pești, Luna în Scorpion, Soare în Balanță, Jupiter în Capricorn, Saturn în Berbec.

Informațiile din prezentul articol nu înlocuiesc calitățile unui medic, informația oferită fiind necesară dar nu și suficientă pentru a vă menține o stare de sănătate satisfăcătoare. De aceea este recomandat, pentru orice problemă de sănătate să contactați medicul de familie sau orice medic curant pentru a vă diagnostica și a va prescrie un eventual tratament. Și nu uitați prevenția este cea mai bună cale pentru a trăi o viata lungă, sănătoasă și frumoasă!

Va doresc sănătate deplină!

Monica Lazar

Astrolog