Mai pe înțelesul tuturor NODUL SUD reprezinta bagajul de cunoștințe, experiențe, expertiza, abilități, talente pe care le puteți folosi pentru a evolua, a învăța, adică a vă împlini destinul, prin Nodul Nord. Nodul Sud e zona de confort din care nu vă doriți să ieșiți deoarece este comod, pe când NODUL NORD vă pune la treaba, aici nu e timp de pierdut. Depinde de fiecare dintre voi dacă vreți sa vă împliniți destinul, fiind o decizie personala. De câte ori vă îndepărtați de scop, de atâtea ori primiți mesaje, mai mult sau mai putin subtile care vă aduc aminte că nu ați venit aici sa trageți chiulul.

Axa Nodul Nord în Pești – Nodul Sud în Fecioară sau/și Nodul Nord în casa a XII-a  – Nodul Sud în casa a VI-a

NODUL SUD ÎN FECIOARĂ ne face să ne simțim într-o zonă de confort prin diverse activități care au legătură cu regulile, ordinea, perfecțiunea, meticulozitatea, nevoia de critică și auto-critică, cercetare, contabilizare. Tendința de a ne îngrijora neîncetat, de a fi afectați de sentimente de vinovăție, de lipsa de credință și de încredere într-un plan superior, spiritual. Cum Nodul Sud înseamnă și izolare sau însingurare, imaginați-vă un călugăr care ține contabilitatea într-o mănăstire. Apoi ne uităm la stăpânul tradițional al semnului în care se afla Nodul Sud, în acest caz MERCUR stăpânește zodia Fecioarei. Plasarea acestei planete în harta natală ne arată cum avem tendința să reacționam pentru a ne menține în zona de confort a Nodului Sud.

NODUL NORD ÎN PEȘTI ne amplifică calitățile acestui semn și mai ales a planetei care stăpânește tradițional această zodie – JUPITER, astfel suntem preocupați (ca sa nu zic obsedați) să ne realizăm prin credință în puterile spirituale și să renunțăm la unele dintre temerile noastre că nu facem suficient, să ne iubim pe noi înșine și pe alții cu multă compasiune și să fim umili, simțindu-ne în siguranță în cunoașterea faptului că noi nu trebuie să fim perfecți. Dezvoltarea imaginației și compasiunea ne ajută să ne ușuram teama de eșec. Apoi ne uităm la plasarea lui JUPITER în harta natală deoarece ne arată cum avem tendința să acționăm pentru a ieși din zona de confort, prin învățarea unor lecții restante, cum ne îndeplinim misiunea.

De asemenea este util să analizăm și aspectele dintre stăpânii nodurile lunare, MERCUR și JUPITER.

Similar se procedează și la analiza Nodurilor lunare în casele astrologice, vă uitați la stăpânii semnelor zodiacale în care se află plasate nodurile și la aspectul format între aceștia. Cel mai important este să vedeți aceste noduri ca un întreg, ele fiind echilibrate în manifestarea ideală. Manifestarea ideală are legătură cu nivelul nostru de conștientizare a misiunii pentru care am venit pe această planetă.

Nu uitați realitatea este nicicum, nici bună nici rea. Judecata noastră intervine și cataloghează realitatea și oamenii.

Citiți și articolele despre:

https://cerulinstelat.ro/nodurile-lunare-si-influenta-lor-in-harta-natala-introducere/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-berbec-sau-in-casa-a-i-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-taur-sau-in-casa-a-ii-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-gemeni-sau-in-casa-a-iii-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-rac-sau-in-casa-a-iv-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-leu-sau-in-casa-a-v-a-in-harta-natala/ https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-fecioara-sau-in-casa-a-vi-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-balanta-sau-in-casa-a-vii-a-in-harta-natala/ https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-scorpion-sau-in-casa-a-viii-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-sagetator-sau-in-casa-a-ix-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-capricorn-sau-in-casa-a-x-a-in-harta-natala/

https://cerulinstelat.ro/nodul-nord-in-varsator-sau-in-casa-a-xi-a-in-harta-natala/

Seria articolelor privind influența axei Nodurilor Lunare în harta natală a luat sfârșit. Voi reveni cu alte articole.

În data de 6 noiembrie 2018 Axa Nodurilor Lunare s-a mutat pe Axa Rac-Capricorn. Materialul video despre acest eveniment este aici: https://www.youtube.com/watch?v=AcD8GZe_pEs&t=245s

Vă urez tranzite cu folos!

Monica Lazăr

Astrolog