Tipul constituțional APĂ.

Zodiile de Apa sunt Racul, Scorpionul și Peștii: nativii sunt schimbători și emoționali în reacții dar au și capacitatea de a se adapta la mediul înconjurător.

Apa controlează sistemul de reproducere și mai ales toate lichidele din corp (sânge, limfa, mucus etc). Apa curată, hidratează și răcorește corpul. Semnele de apă sunt sensibile la bacterii, viruși și fungi. Problemele de sănătate pentru semnele de apă au în general o componentă emoțională, asta deoarece au tendința să absoarbă stările celor din jur.

Excesul de apă se manifestă prin metabolism lent. De aceea apar efecte secundare sub forma de mucus, chisturi, tumori, excrescențe, candida sistemică cât și probleme de greutate. Pentru ameliorarea situației este de preferat să se crească rata metabolică, să se diminueze consumului de lichide, iar masajele de drenaj limfatic, schimbarea dietei și creșterea activității fizice sunt recomandate. Alimentele potrivite sunt legumele la abur condimentate cu mirodenii care stimulează metabolismul. Evitați alimentele grele, uleioase, prăjite, lactatele, dulciurile și mai ales pâinea. Sarea este bine sa fie diminuată din alimentație deoarece legumele proaspete conțin în mod natural sarea necesară organismului. Folosiți sare de mare și evitați sarea rafinată. Puteți să folosiți și stimulente digestive de genul: salvie, busuioc și cimbru dar și diuretice: pătrunjel, ienupăr, fructe de pădure. Usturoiul ajută la eliminarea bacteriilor, ciupercilor și virușilor din organism. Știați că vitamina C și vitamina D3 ajută la eliminarea metalelor grele din organism?

Deficitul de apă se manifestă prin deshidratare și acumulare de toxine, insomnie, dureri de cap, pielea și părul sunt uscate și absorbția substanțelor nutritive din alimente este greoaie. Acest tip de deficit poate da tendința de diminuare a manifestării sentimentelor. Sunt potrivite tratamentele balneare în zone unde există ape termale, lacuri, râuri. Consumul de pepeni roșii, castraveți, legume cărnoase ajută la echilibrarea lichidelor în organism. Evitați fasolea și diureticele naturale, cum ar fi morcovii, țelina, varza și sparanghelul. Nu vă expuneți în exces la căldură extremă sau la lumina soarelui. Consumați sucuri de fructe diluate cu apă deoarece ajuta la hidratarea corpului. Sucurile naturale de fructe conțin fructoză care o data intrată în corp este percepută ca zahăr.

Încercați sa vă simțiți corpul și să identificați manifestările de exces sau deficiență, indiferent despre ce fel de element este vorba. Este foarte posibil ca în realitate să existe și situații de elemente mixte, o combinație a elementelor, de exemplu Soarele în Rac și Ascendentul în Capricorn, ceea ce înseamnă o combinație de apa cu pământ. Cu cât e mai colorată mâncarea în farfurie, cu atât sunt implicate toate patru elemente, iar șansa de echilibrare a organismului crește.

Informațiile din prezentul articol nu înlocuiesc calitățile unui medic, informația oferită fiind necesară dar nu și suficientă pentru a vă menține o stare de sănătate satisfăcătoare. De aceea este recomandat, pentru orice problemă de sănătate să contactați medicul de familie sau orice medic curant pentru a vă diagnostica și a vă prescrie un eventual tratament.

Monica Lazăr

Astrolog