După o ședere de aproximativ șapte ani în Berbec, Uranus intră în Taur pe 15 mai 2018, retrogradând în Berbec la 6 noiembrie 2018. Apoi, reintră în Taur la 6 martie 2019 pentru o altă călătorie de șapte ani care se încheie pe 26 aprilie 2026.

Taurul – semn de pământ  este cel mai rezistent la schimbare. Uranus contestă status quo-ul și forțează atât individul cât și societatea să se schimbe. Din punct de vedere strict uranian, agățarea de trecut poate împiedica progresul. Din punctul de al Taurului, schimbarea nu numai că ar putea să-i răstoarne viața liniștită, ci să îi amenințe cel mai important lucru din toate: securitatea. Uranus în Taur va grăbi procesul de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană. Cu Uranus în Taur, atunci când se produce schimbarea, se poate face acest lucru în modul cel mai drastic și mai cuprinzător. Desigur, nu se poate ști niciodată exact ce va aduce un anumit tranzit, fie unui individ, fie unei națiuni, fie globului însuși.

Iată perioadele când Uranus a tranzitat zodia Taurului:

6 iunie 1934 – 15 mai 1942

8 iulie 1850 – 14 martie 1859

3 mai 1767 – 8 aprilie 1775

21 mai 1683 – 28 aprilie 1691

12 iunie 1599 – 15 mai 1607

Ce s-a întâmplat în trecut și cam ce se întrevede pentru perioada următoare? Sa vedem:

Când Roosevelt a venit la putere, el a adoptat New Deal, o serie de reforme și programe Uranus fiind deja în Taur în acea perioadă. În conformitate cu New Deal al lui Roosevelt, șomerii au fost plătiți pentru a construi școli, poduri, drumuri, baraje și centrale electrice. Clădirea Empire State, clădirea Chrysler, Podul Golden Gate și Centrul Rockefeller au fost construite. În unele țări, această intrare actuală va duce aproape sigur la construirea unei infrastructuri majore, precum și la creșterea construirii de case noi. Poate că de această dată, din punct de vedere al construcției de case, ar putea crește construcția de case prefabricate, care sunt cumpărate în formă de kit.

Oamenii ar putea să își construiască casele proprii în mod independent, fără a trebui să angajeze constructori.

Ultima incursiune a lui Uranus în Taur a văzut, printre multe altele și izbucnirea războiului civil spaniol (1936), invazia Japoniei în China (1937), războiul de iarnă dintre Uniunea Sovietică și Finlanda (1939) și multe activități din Germania nazistă, inclusive cu izbucnirea celui de-al doilea război mondial în 1939. Din punct de vedere al Uranusului în Taur, multe dintre aceste întâmplări au schimbat frontierele.

Modul în care a fost folosit terenul s-a schimbat și în mai multe țări europene. De exemplu, în Marea Britanie a avut loc o campanie Dig for Victory, iar cetățenii au fost rugați să cultive fiecare centimetru de teren. Oamenii și-au crescut în mod independent hrana, iar grădinăritul a devenit parte a curriculum-ului în aproape toate școlile. În S.U.A., Roosevelt a introdus o legislație care urmărea să ajute fermierii. Secetele, practicile rele din agricultură și furtunile afectează milioane de acri de teren au forțat mii de familii să-și abandoneze fermele.

Poate că tranzitul actual va trezi și va schimba și practicile agricole. Pe măsură ce populația mondială crește, chestiunea modului în care terenul ar trebui folosit – pentru alimente, locuințe, recreere, conservare – este deja subiect de dezbatere. Tehnologizarea agriculturii și zootehniei va ajunge la un nou nivel, în așa fel încât omul să devină cât mai puțin preocupat de ore multe de muncă. Vegani sau nu, oamenii s-ar putea trezi la realitate și să fie mai atenți de unde provine mâncarea lor. Consumul de alimente este cu siguranță o preocupare de natură venusiană. Se știe că Venus stăpânește zodiac Taurului.

Poate că tranzitul va anunța un tratament mai bun sau o prevenire a diferitelor tulburări de alimentație, cum ar fi: anorexia, bulimia, obezitatea etc.  Pe de altă parte tendința uraniană către extremism poate să ducă și la comportamente ciudate privind comportamentul alimentar.

Avand în vedere că Taurul și planeta Venus stăpânesc și zona financiară și Uranus ajunge la trezirea la realitate poate să îi ajute pe oameni să realizeze că au devenit sclavii băncilor, de aceea Uranus în Taur ar putea să aducă tot felul de schimbări diferitelor sisteme economice, dar poate mai interesant – și mai ușor de speculat – va fi schimbarea modului în care ne folosim resursele; cum folosim, facem și ne cheltuim banii și ceea ce le cheltuim. Important e să nu ajungem într-o utopie financiară. Să rămânem vigilenți!

Este foarte posibil să apară pe scara larga și microciparea populației, pentru a deține în el toate datele personale, conturi bancare, informații despre familie, sănătate iar banii în  numerar, așa cum îi știm azi să dispară. Convenabil nu? Pentru cine? Pentru control total. Vă dați seama că impozitarea se va putea face instantaneu, nu mai aveți nicio șansă de eschivare. V-ați întrebat vreodată de ce plătiți până muriți impozit pe casă cu toate ca este proprietatea voastră?

Dar există o breșă în legislație, și asta se întâmplă la nivel mondial – oamenii să se declare cetățeni suverani. Ce presupune asta? Știu, sună a teorie a conspirației dar abordarea mea este să știm ce se întâmplă în jurul nostru indifferent cât de idioată poate părea informația. Gasiți mai multe informații despre ce reprezintă un cetătean suveran pe internet. Iată un articol pe tema asta: http://expressdebanat.ro/povestea-fiintei-vii-continua-cum-poate-actul-de-identitate-fara-cnp-sa-iti-dea-putere-absoluta-tiriac-si-mugur-isarescu-stiu-deja/

De asemenea cripto-monedele vor avea mare trecere, în prezent fiind o zona crepusculară și nereglementată. Vor reuși guvernele să pună piciorul în prag și să preia controlul situației? În prezent, cripto-monedele nu pot fi confiscate sau auditate. Evident, banii nereglementați reprezintă o amenințare reală pentru controlul guvernamental, impozitarea, poliția și așa mai departe. Vor reveni schemele Ponzi în actualitate folosind tehnologia de ultimă generație? Tentația este foarte mare și inevitabilă. Dar să nu fim ipocriți, cea mai mare schemă Ponzi este sistemul de pensii de stat (Pilonul I), numai că statul are tot interesul să-l perpetueze la infinit. Va rezista sistemul pe durata tranzitului cu Uranus în Taur?

Revoluțiile financiare nu vor fi chiar la îndemâna oricui, mai ales că aproape jumătate dintre adulții din lume – aproximativ 2,5 miliarde de persoane – nu au un cont bancar. Nu-i bai! Vor avea chip. 😊

Oamenii aflați în datorii către bănci este posibil să găsească soluții ingenioase prin care să câștige bani suplimentari prin închirierea diverselor obiecte avute în proprietate: mașină, bicicletă, apartament, computer etc. Airbnb este un exemplu deja bine stabilit, dar bănuiesc că trebuie să urmeze multe altele.

Investițiile în artă vor avea o tendință de creștere pe durata acestui tranzit.

De asemenea vom auzi de cutremure de pământ, alunecări de teren, prăbușiri și alte situații care au legătură cu pământul.

Vă doresc un tranzit cu folos,

Monica Lazar

Astrolog