Mercur reprezinta gandirea, invatatul si capacitatile de comunicare. Imparte capacitatea de a rationa, a imagina, si identificarea mentala cu lumea. Reprezinta abilitatea noastra de a teoretiza cat si cea de a pune in practica. Conduce mutatiile psihice, invatarea de abilitati, dexteritate mentala si psihica. Aceasta planeta reprezinta dorinta de a folosi abilitatile verbale, mentale si de negociere pentru a ne exprima imaginativ sau real. Guverneaza toate formele de comunicare. Mobilitatea fizica este de asemenea aratata de Mercur si in acest mod planeta leaga sanatatea corpului si a mintii. Principul planetei este schimbul. Legatura intre gand si gura este functia lui Mercur. Ca un mesager, functia lui este dubla – duce informatii la si dinspre minte, este un constant flux de impresii, fapte, motive, experiente senzoriale, si analizeaza aceste informatii.

Demnitatile esentiale ale planetei Mercur sunt foarte importante in interpretarea oricarei harti astrologice, astfel:

Mercur stapaneste zodiile Gemenilor si a Fecioarei si este ca si cum o persoana locuieste confortabil in propria casa fiind in stare sa isi indeplineasca rolul intr-o maniera eficienta si pozitiva.

Mercur este in exaltare in zodiile Fecioarei si a Varsatorului si este ca si cum o persoana ar fi invitata la o receptie speciala in cinstea sa si asezata la un loc de cinste. Astfel manifestarea energiei planetei respective se realizeaza la un nivel superior.

Mercur este in exil in zodiile Sagetatorului si a Pestilor si este ca si cum persoana ar intra intr-o casa unde nu este bine venita si abia asteapta sa plece de acolo. Actiunile sunt prost intelese, mesajele la fel, si capacitatea de a impune pareri acceptate si de altii este minima.

Mercur este in cadere in zodiile Leu si Pesti si este ca si cum persoana nici nu apuca sa intre in casa ca si este invitat sa-si ia talpasita, nu exista puterea de a va impune si de a avea vreo influenta. Spuneti ceva si se intelege exact invers sau ceva total eronat.

Care este de fapt rolul principal al planetei Mercur in viata fiecaruia dintre voi?

Iata cateva informatii utile:

In relatiile de dragoste planeta Mercur poate da tendinta de a trece plin filtru ratiunii a sentimentelor dar are implicatii si in orientarea sexuala;

In astrologia medicala planeta Mercur controleaza sistemul nervos, sistemul respirator, hormonii si zona mainilor. Cand programati o interventie chirurgicala este de preferat ca Mercur sa nu fie in mers aparent retrograd;

Cand Mercur este plasata in case vocationale (casele II, VI si X) atunci da o atractie catre activitati intelectuale si abilitati de comunicare, de aceea puteti intalni multi ziaristi, profesori, cantaresti care au acest marcaj al planetei Mercur;

De cateva ori pe an Mercur are un mers aparent retrograd evitati semnarea de contracte importante, iar daca nu aveti incotro cititi de multe ori inainte de a semna, evitati achizitionarea de obiecte electronice si de uz casnic, nu va schimbati serviciu, evita calatoriile etc;

Se stie ca ziua de MIERCURI este considerata ZIUA LUI MERCUR, si va puteti implica in activitati stapanite de aceasta planeta: semnarea de contracte, sustinerea examenelor si interviurilor, tranzactii comerciale, promovare si lansare produse noi (de preferinta si Luna sa fie in crestere), negocieri si schimb de idei. De asemenea zilnic avem ORELE PLANETARE A LE LUI MERCUR si acestea sunt favorabile pentru inceperea urmatoarelor activitati: comunicare sub orice forma (scris, vorbit, prezentari, interviuri, examene), comert, drumuri scurte cu interes comercial.

Comunicare eficienta si nu uitati sa zambiti!

HOROSCOPUL VOCATIONAL analizeaza potentialul din domeniul profesional, abilitatile si talentele fiecaruia dintre voi. Acest horoscop este foarte util mai ales pentru cei care sunt la inceput de cariera, pentru cei care sunt intr-un impas profesional dar si pentru cei care vor sa porneasca pe drumul independentei financiare.
Deoarece eu am experienta de peste 20 de ani in domeniu financiar va pot da sfaturi practice privind modul cum puteti castiga mai multi bani, in functiile de potentialul fiecaruia.
Puteti comanda horoscopul aici  https://cerulinstelat.ro/horoscop-vocational/

Monica Lazar

Astrolog