Harta unei Revoluții Solare se poate calcula anual, pentru momentul exact când Soarele ajunge în aceeași poziție ca în harta natală (zodie și grad). Analiza unei astfel de hărți ne poate ajuta să analizăm cum va fi anul respectiv. De exemplu, pentru cineva născut în Timișoara la data de 5 august 1968 la ora 14:30, harta Revoluției Solare pentru anul 2015 este calculata pe data de 5 august 2015 la ora 23:04.

Iată câteva reguli de interpretare a unei hărți a Revoluției Solare:

  1. În primul rând nu trebuie să ignorăm informațiile pe care ni le poate furniza analiza hărții natale, asta deoarece ea este baza tuturor interpretărilor ulterioare. Deci în prima faza analizam harta natala.
  2. Apoi ridicăm și harta Revoluției Solare pentru anul pentru care vrem sa facem analiza (în exemplu nostru am stabilit anul 2015) și facem o comparație între harta natală și cea a Revoluției Solare, așa cum se face analiza sinăstriei pentru două persoane. Casa astrologică din harta natala unde cade Ascendentul hărții Revoluției Solare arata domeniul de activitate care ne va preocupa atenția pentru anul respectiv. Pentru exemplul nostru Ascendentul Revoluției Solare cade în casa a șaptea natală a nativului, ceea ce arata ca anul 2015 (perioada calendaristica de la o revoluție solara la alta) tot ceea ce tine de relății personale și de afaceri vor fi foarte importante. În funcție de gradul la care se află Ascendentul Revoluției Solare în casa respectivă (în primele grade, la mijlocul casei sau în ultimile grade) arată că nativul va începe o acțiune, o va continua sau o va finaliza, în funcție de situație.
  3. Și stapânul Ascendentului Revoluției Solare este important de analizat în aceeași maniera explicată mai sus pentru Ascendentul Revoluției Solare: semnul, elementul, casa, calitatea etc. Acesta arata felul cum nativul poate acționa în anul respectiv, în cazul exemplului, stapanul Ascendentului in Taur este Venus care este plasat in zodia Leului.
  4. De asemenea analizăm și dispozitorul stăpânului Ascendentului, iar în exemplul nostru este Soarele in Leu. Dispozitorul arată resursele dar și rezultatele acțiunilor nativului în anul respectiv.
  5. Este foarte important să analizăm și orice planetă care se afla plasată pe casa intâi a Revoluției Solare dar și aspectele care se formează între Ascendentul hartii Revoluției Solare și alte planete.
  6. Casa a zecea din harta Revoluției Solare cât și stăpânul ei sunt foarte importante deoarece arată evoluția în cariera și profesie a nativului pentru anul analizat.
  7. Dacă sunt multe planete plasate în case angulare (casele 1, 4, 7 și 10) atunci acel an este important pentru nativ și este invitat să acționeze pentru ca are șanse de a evolua rapid în ariile de activitate descrise de aceste case.
  8. Nu în ultimul rând se analizează Soarele, pozitia lui și aspectele pe care le formeaza în harta Revolutiei Solare.

Puteți comanda propria analiza a Revoluției Solare aici: https://cerulinstelat.ro/horoscopul-revolutiei-solare/

Definiții:

Stăpân al unui semn zodiacal este planeta care guverneaza acel semn. De exemplul stăpânul zodiei Taur este Venus. Iar Stăpânul unei case este planeta care guverneaza semnul aflat pe cuspida acelei case. De exemplul stapanul casei în care se află zodiac Taurului este Venus.

Dispozitor este planeta care stăpânește semnul ocupat de alta planeta. De exemplu, dacă Marte este în Balanță, dispozitorul lui Marte este Venus.

Monica Lazar

Astrolog