PLANETE RETROGRADE: Uranus este în mișcare retrogradă în Taur.

SOARELE intră în zodia CAPRICORNULUI la data de 22 DECEMBRIE la ora 06:19. La mulți ani tuturor nativilor!  Cu această ocazie avem și evenimentul de Solstițiu de iarnă. Solstițiu înseamnă „soare nemișcat”. În emisfera nordică, în care se află și România, 22 decembrie este prima zi de iarnă astronomică – cea mai scurtă zi și cea mai lungă noapte a anului. De la această dată, ziua începe să crească iar noaptea se scurtează.

EVENIMENTE ASTRONOMICE:

Geminidele sunt considerate cel mai cantitativ curent de meteori din an. De asemenea, meteorii Geminide sunt mult mai lenți și mai luminoși decât alți meteori. Deasupra României, punctul maxim va avea loc pe 14 decembrie la ora 14:30, însă târziu în noaptea de 13 vom vedea, pe cer, cele mai multe stele căzătoare (maxim 120 de stele căzătoare pe oră) apropiate de punctul maxim. În noaptea anterioară maximului, vor putea fi observate în jur de 40-50 de stele căzătoare pe oră.

Ursidele sunt o ploaie de meteori vizibilă pe cerul nocturn, în fiecare an, între 17 și 26 decembrieRadiantul acestei ploi meteorice se află în apropierea stelei Beta Ursae Minoris / Kochab, din constelația Ursă Mică.

LUNA TRANZITEAZĂ ZODIILE ASTFEL:

3 decembrie la ora 09:11 – Luna intră în Pești

5 decembrie la ora 21:45 – Luna intră în Berbec

8 decembrie la ora 09:30 – Luna intră în Taur

10 decembrie la ora 18:47  – Luna intră în Gemeni

13 decembrie la ora 01:23  – Luna intră în Rac

15 decembrie la ora 05:56  – Luna intră în Leu

17 decembrie la ora 09:16  – Luna intră în Fecioară

19 decembrie la ora 12:05  – Luna intră în Balanță                                                

21 decembrie la ora 14:58  – Luna intră în Scorpion                                                          

23 decembrie la ora 18:35  – Luna intră în Săgetător

25 decembrie la ora 23:46 – Luna intră în Capricorn

28 decembrie la ora 07:21 – Luna intră în Vărsător

30 decembrie la ora 17:42 – Luna intră în Pești

FAZELE LUNII (ora locală a României) :

LUNA PLINĂ în GEMENI se întâmplă pe 12 decembrie la ora 07:12:16: Este timpul potrivit să comunicați cât mai clar și direct dar cu o atitudine optimistă tot ce aveți de lămurit în relația de cuplu sau într-o colaborare de afaceri. Dacă sunteți în căutare de partener atunci tot comunicarea și ieșirea în lume este soluția. Dacă această fază a Lunii vă prinde călătorind atunci veți întâlni oameni interesanți și experiențe frumoase.

LUNA NOUĂ în CAPRICORN se întâmplă pe 26 decembrie la ora 07:12:59: Cu această ocazie se întâmplă o Eclipsă Inelară de Soare. Aveți aici un material video privind semnificația acestei eclipse, ascultați de la minutul 15:27: https://youtu.be/z64HsAyqqoo

TRANZITELE PLANETEI MERCUR :

MERCUR este în zodia SCORPIONULUI până la 9 decembrie, astfel își încheie ciclul de retrogradare în această zodie. Voi cum ați resimțit această retrogradare?

Aflați cum retrogradează Mercur și în 2020: https://youtu.be/ABH_PgtR05w

MERCUR este în zodia SĂGETĂTORULUI între 9 și 29 decembrie: este o perioadă veselă, cu chef de viață dar și cu dorință de expansiune și dorință de cunoaștere. Aveți chef de vorbă și nu este exclus să și călătoriți în această perioadă.

MERCUR este în zodia CAPRICORNULUI între 29 decembrie și 16 ianuarie: E perioada de bilanț, vă faceți tot tipul de socoteli și planuri în așa fel încât să vă organizați mai bine în anul 2020. Bunul simț și pragmatismul își vor pune amprenta în deciziile pe care doriți să le puneți în practică la anul.

TRANZITELE PLANETEI VENUS:

VENUS este în zodia CAPRICORNULUI până la 20 decembrie: Nu prea aveți chef de romantism, mai degrabă faceți gesturi mai mult din obligație sau că așa cere eticheta, că doar sunteți oameni educați și sunteți atenți la imaginea pe care o lăsați în societate. Sunteți fideli și partenerul se poate baza pe voi dar aveți un stil de a vă arăta dragostea mai detașat. Având în vedere că oamenii au nevoie și de niște gesturi și o vorbă dulce, nu strică să mai faceți din când în când o declarație. În schimb vreți să faceți bani, de aceea munciți mult și bine!

VENUS este în zodia VĂRSĂTORULUI între 20 decembrie și 13 ianuarie: Sunteți atrași de persoane neobișnuite și de relații excentrice care să vă ajute să vă manifestați originalitatea și ideile. Apreciați cel mai mult prietenia între oameni și mai puțin dragostea fizică și efuziunea amoroasă. Altfel spus iubiți mai mult cu mintea.

TRANZITELE PLANETEI MARTE:

MARTE este în SCORPION până la 3 ianuarie 2020: O forță interioară de invidiat, un prădător și dornic de dreptate. Cam asta este profilul modului de acțiune atunci când Marte tranzitează propriul domiciliu nocturn în Scorpion. În plan emoțional și sexual există mai multă disponibilitate în experimenta emoții și experiențe erotice tabu. Măcar să aveți norocul să aveți un partener pe măsură! Nu este exclus să fiți mai posesivi cu partenerul și sunteți mai exigenți, adică aveți nevoie de mai multă atenție, atât emoțională cât și sexuală. Nu sunteți dispuși să faceți compromisuri și știți foarte bine ce vreți.

MARTE este în SĂGETĂTOR între 3 ianuarie și 16 februarie 2020: Dorință de expansiune, explorare și acțiune. Aveți planuri mărețe și simțiți că nimeni nu vă poate opri. Nevoia de mișcare fizică este în creștere de aceea este chiar recomandat să faceți sport, dar evitați excesele de orice fel. Zonele sensibile la excese sunt ficatul, pancreasul și zona șoldurilor.

TRANZITUL PLANETEI JUPITER:

JUPITER este în CAPRICORN între 2 decembrie 2019 ora 20:20 și 19 decembrie 2020 ora 15:08 : În casa personală prin care va trece Jupiter în tranzit acolo se aprinde interesul pentru expansiune controlată, prin organizare, structurare, gândire practică, totul construit cu răbdare și perseverență.  Aveți aici un material video despre acest tranzit important și influența acestuia pentru fiecare Ascendent: https://youtu.be/UMO_02A0zlE

TRANZITUL PLANETEI SATURN:

SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI până la 22 martie 2020 la ora 05:58 – Saturn fiind in domiciliu este mult mai eficient să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii dar și ceea ce înseamnă responsabilitatea propriilor decizii.  Sunteți conștienți de ceea ce aveți de făcut cu propria viață? Saturn este în mișcare directă în Capricorn și nu va mai avea nicio mișcare retrogradă până la ieșirea din această zodie. Deci Saturn vă suflă în pânze! Aveți un articol pe tema asta aici: https://cerulinstelat.ro/tranzitul-planetei-saturn-in-capricorn-intre-2017-si-2020/

Tot aici aveți un material despre cum se poate folosi planeta Saturn: https://youtu.be/_wLIUrcy8sA

TRANZITUL PLANETEI URANUS:

URANUS este deja în Taur la din 6 martie 2019, pentru o călătorie de șapte ani care se încheie pe 26 aprilie 2026.  Aveți un video pe tema asta aici: https://youtu.be/0llok7W7CTs

Uranus este în mișcare retrogradă în Taur.

Uranus intră în stație directă în Taur 10 ianuarie 2020

Uranus intră în mișcare directă în Taur 12 ianuarie 2020

În perioadele de retrogradare a planetei URANUS este bine sa rămâneți deschiși la surprize de orice fel. Uranus poate provoca situații extreme și haos, dar poate aduce și momente de neuitat! O stare de neliniște și dorința de schimbare va poate caracteriza în aceasta perioada, de aceea este bine sa aveți momente de autoanaliza și sa vedeți de unde pornesc aceste stări și veți afla de fapt ceea ce aveți nevoie pentru a evolua la un nou nivel. Este bine sa va notați orice idee va trece prin cap, cât de ciudata sau absurda ar părea. Cel mai bine e sa țineți un jurnal.

TRANZITUL AXEI NODURILOR LUNARE:

AXA NODURILOR LUNARE tranzitează AXA RAC-CAPRICORN până la 5 mai 2020 ora 07:49. În casele natale prin care va trece axa respectivă, acolo se va activa nevoia de protecție, de manifestare a propriilor sentimente, de a acumula și de a reține. Iată un material video pentru fiecare Ascendent aici: https://youtu.be/AcD8GZe_pEs

TRANZITUL PLANETEI PLUTON: Pluton este în mișcare directă în Capricorn.

Nodul Sud, Pluton și Saturn sunt în conjuncție în Capricorn și în funcție de casa pe care o tranzitează în harta natală a fiecăruia dintre voi poate genera frustrare și impresia că nu vă iese nimic. Această conjuncție vă învață să aveți răbdare, să perseverați în ceea ce vreți să realizați și să schimbați ceea ce e nevoie în propria viață. Aveți aici un material video cu influența acestui tranzit pentru fiecare Ascendent: https://youtu.be/H5OKjhsvExM

TRANZITUL PLANETEI NEPTUN:

NEPTUN tranzitează de ceva vreme zodia PEȘTILOR și are de gând să îți facă treaba până la 30 martie 2025 la ora 13:59: În primul rând, Neptun nu intră în categoria planetelor personale și are un impact la nivel personal numai dacă creează aspect de conjuncție cu planete personale din harta natală. Impactul acestei planete este mai mare la nivel social, mundan, la nivelul maselor.  Nu m-aș mira ca pana la sfârșitul acestui tranzit să se așeze lucrurile în așa fel încât să avem doar o religie pentru toate națiunile. Nu de alta, dar așa e mai ușor să manipulezi oamenii, controlul este mai mare. Aș vrea să înțelegeți că religia instituțională este una și credința profundă în ceva mai presus de puterea noastră este cu totul altceva. Câteodată coincid, în sensul că puteți găsi un preot sau un călugăr cu har care să vă poată îndruma și să vă arate calea cea dreaptă. Dar este clar pentru voi toți că este o alegere strict personală și nu e necesar să știe toată lumea ce ați ales.

Descoperiți serviciile astrologice:

Consultații astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Consultație în tarot – comenzi la  https://cerulinstelat.ro/contact/

Carte tradusă de membrii Asociației Astrologilor din România – Stele fixe şi constelaţii în astrologie : https://www.polirom.ro/carti/-/carte/6435

Mă găsiți și pe canalul meu de YouTube, așa că vă invit să vă abonați și să apăsați pe clopoțel pentru a afla primii când apare un video nou : https://www.youtube.com/channel/UCGibjBdYuXkNY5aO37tnxkQ

Să aveți tranzite folositoare!

Monica Lazar

Astrolog