Sper ca ați citit în episodul postat luna trecuta ceea ce scriau astrologii antici despre nodurile lunare. Acum ne ocupam de caracteristicile nodurilor lunare în fiecare semn zodiacal și casa.

In acest episod ma va descriu axa Nodul Nord in Berbec – Nodul Sud in Balanta si axa Nodul Nord in casa a I-a – Nodul Nord in casa a VII-a.

Mai pe intelesul tuturor Nodul Sud reprezinta bagajul de cunostiinte, experiente, abilitati, talente pe care le putem folosi pentru a evolua, a invata, adica a ne implini destinul, prin Nodul Nord. Nodul Sud e zona de confort din care nu ne dorim sa iesim deoarece stim cum e situatia, pe cand Nodul Nord ne pune la treaba, aici nu e timp de pierdut. Depinde de fiecare dintre noi daca vrem sa ne implinim destinul sau nu, e o decizie personala. De cate ori de indepartam de scop, de atatea ori primi mesaje, mai mult sau mai putin subtile prin care ni se aduce aminte ca nu am venit aici sa tragem chiulul.

Axa Nodul Nord in Berbec – Nodul Sud in Balanta sau/si Nodul Nord in casa a I-a – Nodul Sud in casa a VII-a

Nodul Sud in Balanta ne face sa ne complacem in dependente relationale paguboase, amanam decizii importante, nu ne valorizam si de aceea nici nu vrem sa trecem la treaba. Este ca si cum ne-ar fi frica sa fim independenti si sa avem initiativa, avand tendinta sa spunem „Cum zici tu draga! Cum vrei tu”. Ne e frica sa fim singuri, mai bine sa fie cineva care sa ne spuna ce avem de facut. Alergati dupa un echilibru interior dar fara sa va scuturati de frici si blocaje.

Apoi ne uitam la stapanul semnului in care se afla Nodul Sud, in acest caz Venus este planeta care stapaneste Balanta. Plasarea planetei Venus in harta natala ne arata cum avem tendinta sa reactionam pentru a mentine in zona de confort.

Nodul Nord in Berbec ne invita sa ne redescoperim propriile valori, talente si abilitati si mai ales sa le folosim, sa avem incredere in noi insine, sa fim curajosi. Incepem sa ne intrebam „Eu ce vreau, ce am nevoie pentru a imi indeplini destinul?

Apoi ne uitam la stapanul semnului in care se afla Nodul Nord, in acest caz Marte este planeta care stapaneste Berbecul. Plasarea planetei Marte in harta natala ne arata cum avem tendinta sa actionam pentru a iesi din zona de confort, prin invatarea unor lectii restante, cum ne indeplinim misiunea.

Similar se procedeaza si la analiza Nodurilor lunare in casele astrologice, ne uitam la stapanii semnelor zodiacale in care se afla plasate nodurile.

Cititi si articolul: https://cerulinstelat.ro/nodurile-lunare-si-influenta-lor-in-harta-natala-introducere/

Cel mai important este sa vedeți aceste noduri ca un intreg, ideal fiind sa fie echilibrate in manifestare. Ele funcționează cel mai bine împreună.

Luna urmatoare apare materialul despre Nodul Nord in Taur – Nodul Sud in Scorpion si / sau Nodul Nord in casa a II-a – Nodul Sud in casa a VIII.

 

Va urma!

Monica Lazar

Astrolog