Casele unghiulare sunt casele cele mai puternice și dinamice dintr-o harta astrologică. Planetele plasate în aceste case sunt capabile sa-și manifeste puterea 100 %, pozitiv sau negativ în functie de aspectele pe care le formează. Iata ordinea descrescătoare a puterii acestor case: I – X – VII – IV.

Iată și aria de acțiune a fiecărei case:

Casa a I – a indică viața personală și aspectul exterior al nativului. Experiențele care sunt personale și identificate de catre nativ ca aparținandu-i. Scopurile personale, dorința nativului de a supraviețui și de a se arata in lume este exprimata de aceasta casa. Trăsăturile personalitații noastre, autonomia, energia care este esprimată în exterior, ca identitate socială. Claritatea cu care asociem problemele de supraviețuire în viața și sensul controlului pe care il avem asupra vietilor noastre. Tot ce se intamplă în sensul afectării personalitătii noastre din lumea exterioară și schimbările care ne schimbă viziunea noastra asupra lumii. Această casă este asociată cu corpul fizic și înfatișarea exterioară, cu modul în care nativul actionează în exterior, modul cum se îmbracă, cum vorbește sau gesticulează.

Casa a IV – a reprezintă casa și rădăcinile nativului. Siguranța, casa, experiențele emoționale, copilaria, influența părinților, emoțiile inconștiente. Nevoile noastre, conștiința în perioada copilariei, rădăcina complexelor emoționale, rădăcinile impuse, caracteristicile moștenite din familie, moștenirea și atitudinile tradiționale translatate din subconștient în conștient. Atașamentul față de eul interior. Experiențele subiective, imaginea despre noi înșine, sentimentele și reacțiile la nivel emoțional. Toate experiențele care ne afectează emoțional din lumea exterioară și ne schimbă felul emoțional de a privi lumea. O viață nouă, noi începuturi și sfârșituri.

Casa a VII – a indică parteneriatul și relațiile interumane ale nativului. Căsnicia și relațiile intime, oamenii cu care formăm relații personale, dușmanii vizibili, acele aspecte ale sinelui pe care le ascundem de ceilalți. Identificarea cu ceea ce suntem prin căutarea conformării în ochii celorlalți. Dragostea, egalitatea, asocierea, începerea și sfârșitul relațiilor cu alți oameni care ne dau capacitatea de a ne bucura că trăim și că depindem de alții. Partenerul de afaceri, dependența, co-dependenta. Bucuria și încrederea din relațiile intime. Toate experiențele subiective care ne afectează modul de a privi alți oameni.

Casa a X – a indică cariera, propria dezvoltare exterioară a nativului. Casa celor mai mari realizări. Cariera, statutul, viața matură, controlul propriului destin, maturitatea și autoritatea asupra sinelui și a vieții. Poziția în societate, conservatorism și reguli pe care le respectăm. Reputația, ceea ce publicul și societatea în general întelege si gândește despre noi. Experiențele familiale luate într-un sens general. Sensul realizării și a satisfacțiilor. Felul cum ne percep alții, în funcție de calitățile pe care noi le arătăm în carieră. Destinul. Ce ne dorim și ce putem face. Trecerea la maturitate și beneficiul din muncă. Experiențele care ne afectează carierele, statutul public și securitatea realizarilor și care ne schimbă modul de a ne privi în funcție de ceea ce ne asteptăm să realizăm, ca parte a destinului nostru. Judecățile aruncate de societate asupra noastră și care ne pot submina siguranța și sensul de a fi in lume.

Este foarte important de analizat planetele care sunt prezente in aceste case, stapânii caselor si relațiile care se formează între ele și restul elementelor din harta natală.

Monica Lazar

Astrolog