Harta natală a fiecăruia dintre noi descrie printre altele și constituția fizică, punctele tari și cele slabe în ceea ce privește starea de sănătate. În primul rând astrologul identifică tipul constituțional al persoanei analizate, în funcție de elementul dominant din harta natală. Elementele sunt de patru feluri: foc, pământ, aer și apă. Pentru stabilirea tipului constituțional se analizează Soarele și Ascendentul identificându-se în ce tip de elemente se încadrează acestea.

Zodiile de Foc sunt Berbecul, Leul și Săgetătorul: dețin multă energie și vitalitate.

De-a lungul vieții trecem prin momente de exces sau deficiență, iar în acele momente sunt necesare ajustări în dietă și îmbunatațire a stilului de viață.

 Tipul constituțional FOC

Focul controlează combustia internă (focul interior) și digestia ajutând la asimilarea eficientă a hranei. De asemenea focul ajută la purificarea organismului prin eliminarea toxinelor, a virușilor, bacteriilor și a fungilor. Semnele de foc luptă eficient cu orice afecțiune având capacitatea de recuperare rapidă, chiar dacă boala poate apărea brusc. Aceste semne au tendința sa facă temperatură mare și să treacă printr-un proces de inflamare.

Excesul de foc se manifestă prin hiper-activitate, nerăbdare, excitabilitate, furie și se poate manifesta din punct de vedere medical prin hipertensiune, probleme cu sistemul cardio-vascular, ulcere și/sau inflamații. Se poate readuce echilibru în corp prin consumul de alimente reci, umede și concentrate, cum sunt cerealele și rădăcinoasele. De asemenea puteți folosi ceaiurile de plante care ajută la calmare: ceaiul de mușețel, de lămâie sau gura lupului și valeriana. Iar până la restabilirea echilibrului este necesar sa fie evitate alimentele condimentate și carnea roșie.

Deficitul de foc se manifestă prin asimilarea deficitară a alimentelor, de aceea este necesar sa se consume alimente calde, uscate și aromate: alimente acre (lămâia), iaurtul, cereale integrale fierte în ulei, verdețuri amare (varză, muștar). Evitați alimentele reci iar lactatele și carnea să se consume mai rar. La prânz este de preferat ca în alimentație să se utilizeze stimulente digestive (cayenne, muștar, cuișoare, scorțișoara, usturoi, ghimbir).

Încercați să vă observați corpul și să identificați manifestările de exces sau deficiență, indiferent despre ce fel de element este vorba. Este foarte posibil ca în realitate să existe și situații de elemente mixte, o combinație a elementelor, de exemplu Soarele în Pești și Ascendentul în Leu, ceea ce înseamnă o combinație de apă cu foc. Încercați să consumați alimentele proaspete sau bine conservate. Cu cât e mai colorată mâncarea în farfurie, cu atât sunt implicate toate cele patru elemente, iar șansa de echilibrare a organismului crește.

Informațiile din prezentul articol nu înlocuiesc calitățile unui medic, informația oferită fiind necesară dar nu și suficientă pentru a vă menține o stare de sănătate satisfăcătoare. De aceea este recomandat, pentru orice problemă de sănătate sa contactați medicul de familie sau orice medic curant pentru a vă diagnostica și a vă prescrie un eventual tratament.

Luna următoare apare articolul despre elementul PĂMÂNT.

Monica Lazăr

Astrolog