Evenimentele lunii:

Planete retrograde: Venus (între 7 octombrie – 16 noiembrie) și Neptun (până pe 26 noiembrie).

SOARELE intră în zodia SCORPIONULUI la data de 23 OCTOMBRIE la ora 14:23. La mulți ani tuturor nativilor!

La 28 octombrie ora 4 devine ora 3, revenind la ora de iarnă. Se pune problema de ceva vreme să se elimine această schimbare a orei în interiorul Uniunii Europene. Momentan nu s-a reglementat oficial această schimbare.

LUNA tranzitează zodiile astfel:

1 octombrie la ora 21:01 – Luna intră în Rac

4 octombrie la ora 00:13 – Luna intră în Leu

6 octombrie la ora 02:20 – Luna intră în Fecioară

8 octombrie la ora 04:10 – Luna intră în Balanță

10 octombrie la ora 07:10 – Luna intră în Scorpion                                                

12 octombrie la ora 12:53 – Luna intră în Săgetător

14 octombrie la ora 22:17 – Luna intră în Capricorn

17 octombrie la ora 10:36 – Luna intră în Vărsător

19 octombrie la ora 23:21 – Luna intră în Pești

22 octombrie la ora 09:59 – Luna intră în Berbec

24 octombrie la ora 17:59 – Luna intră în Taur

26 octombrie la ora 22:41 – Luna intră în Gemeni

29 octombrie la ora 01:27 – Luna intră în Rac

31 octombrie la ora 04:42 – Luna intră în Leu

FAZELE LUNII (ora locală a României) :

LUNA NOUA în BALANȚĂ se întâmpla pe 9 octombrie 2018 la 06:46: Relațiile personale sunt pe prim plan, echilibrul în comunicare și armonia vieții de zi cu zi. Aceasta este zona de confort a acestui moment. Vă doriți să vă implicați în anumite activități împreună cu partenerul, iar dacă nu sunteți într-o relație vă doriți să găsiți pe cineva cu care să aveți o viață frumoasă. Important este să nu idealizați relațiile personale și nici persoanele din preajmă. Bucurați-vă de momentele care apar ! Stăpânul Balanței, Venus se află în Scorpion în mișcare aparent retrogradă, ceea ce poate aduce în prezent niște sentimente de posesivitate, gelozie și dorință de răzbunare și de a judeca tranșant persoane din relațiile trecute. Ce rost au toate astea? Să nu uitați în momente sensibile că sunteți capabili de compasiune și de puterea de a ierta. Iertând pe cei din jur vă iertați în primul rând pe voi înșivă. Așa începeți un drum nou în relația cu voi înșivă, și indirect cu cei din jur.

LUNA PLINĂ în TAUR se întâmplă pe 24 octombrie la ora 19:45: Exaltarea ne îndeamnă la dorința de confort, securitate materială, la un trai plin de plăceri. Fiind și Uranus în Taur sunteți dispuși să inventați căi noi de a avea o viață îndestulată. Prin urmare, deciziile pot avea să fie făcute despre protejarea confortul personal, în timp ce, de asemenea, renunțarea la o formă de securitate.De exemplu, dacă Taurul este puternic accentuat în harta natală atunci poate arăta dorința de a vă proteja starea de liniște sau sănătatea fizică. Pentru liniștea fizică și psihică unii dintre voi sunteți în stare să vă schimbați radical viața.

Tranzitele planetei MERCUR :

MERCUR este în BALANȚĂ până la data de 10 octombrie – Încercați să evitați orice conflict în relațiile personale și de colaborare. Știți să negociați și faceți față medierilor când vine vorba de conflictele altora. Evitați să deveniți pasivi agresivi fără să vă dați seama.

Între 10 și 31 octombrie MERCUR este în SCORPION – Știți ce vreți și să fiți eficienți în administrarea propriilor resurse, indiferent de natura lor. Scanați tot ce mișcă, atât la nivel de comunicare cât și la nivel practic. Interesul propriu este pe primul loc și vă căutați aliați cu care să luptați pentru aceeași cauză.

Tranzitele planetei VENUS:

VENUS este deja în zodia SCORPIONULUI fiind și în ciclu de retrogradare ajungând la un moment dat iar în zodia Balanței, astfel:

Venus în stație retrogradă în Scorpion 5 octombrie 2018

Venus în mișcare retrogradă în Scorpion 7 octombrie 2018

Venus în mișcare retrogradă în Balanță 1 noiembrie 2018

Venus în stație directă în Balanță 16 noiembrie 2018

Venus în mișcare directă în Balanță 18 noiembrie 2018

Venus în mișcare directă în Scorpion 3 decembrie 2018

În perioadele de retrogradare a planetei Venus este de preferat sa evitați următoarele activități: căsătoriile, începerea unei relații de dragoste, investițiile, de luat și dat bani cu împrumut, intervențiile chirurgicale estetice.

Zodiile vizate sunt: Taur și Balanță și zodiile unde retrogradează planeta respectiva (Scorpion și Balanță).

Tranzitele planetei MARTE:

Până la data de 16 noiembrie MARTE este în VĂRSĂTOR: Aveți chef să faceți dreptate și să implicați în diverse activități colective. Important este să încercați să mențineți un punct de vedere obiectiv, altfel puteți pierde frâiele și nu ajungeți unde vă doriți. Impredictibilitatea, lipsa de răbdare și dorința de schimbare cu orice preț nu vă duc pe drumul corect. Rebelul fără cauză se știe că pierde înainte de a începe ceva.

JUPITER este pentru ultima lună în SCORPION și tranzitează acest semn până la 8 noiembrie 2018 ora 14 :21: Ați aflat anumite secrete ? Ați ajuns la un rezultat concret în  studiile și cercetările proprii ? Ați valorificat eficient anumite moșteniri ? V-ați răspuns la anumite întrebări care vă măcinau de vreo 12 ani încoace ?

SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI până la 22 martie 2020 la ora 05:58 – Saturn fiind în domiciliu este mult mai eficient să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii dar și ceea ce înseamnă responsabilitatea propriilor decizii.  Sunteți conștienți de ceea ce aveți de făcut cu propria viață?

URANUS este în TAUR pentru moment, retrogradând în BERBEC din 6 noiembrie 2018. Apoi, intră iar în Taur la 6 martie 2019 pentru o altă călătorie de șapte ani care se încheie pe 26 aprilie 2026. Aveți un articol dedicat acestui tranzit aici: https://cerulinstelat.ro/uranus-intra-in-taur/

Până pe 7 noiembrie 2018 AXA NODURILOR LUNARE tranzitează AXA LEU-VĂRSĂTOR deci este ultima lună în care zona unde se află zodia Leului în harta natală a fiecăruia dintre noi este activată puternic și cere un raport de activitate. Voi ce ați făcut cu această ocazie ?

Descoperă serviciile astrologice:

Consultații astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Lecții audio: https://cerulinstelat.ro/audio/

Lecții video: https://cerulinstelat.ro/video/

Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Carte electronică (E-book) găsiți aici: https://cerulinstelat.ro/ebook-1-cerul-instelat-in-2018/

Să aveți tranzite folositoare, cu sănătate și multe bucurii!

Monica Lazăr

Astrolog