PLANETE RETROGRADE:

Pluton este în mișcare retrogradă în Capricorn până la 5 octombrie.

Neptun este în mișcare retrogradă în Pești.

Uranus este în mișcare retrogradă în Taur.

Mercur intră în stație retrogradă începând 30 octombrie.

Aveți informații despre toate retrogradările pentru anul 2019 în acest articol: https://cerulinstelat.ro/planete-retrograde-in-2019/

SOARELE intră în zodia SCORPIONULUI la data de 23 OCTOMBRIE la ora 20:20. La mulți ani tuturor nativilor!

EVENIMENTE ASTRONOMICE:

Cerul va fi luminat de un spectaculos fenomen astronomic în această lună. Între 21 şi 22 octombrie pot fi urmărite Orionidele. Pentru  a urmări fenomenul trebuie să căutaţi constelaţia Orion care se află în Emisfera de Nord. Ploaia de meteori este produsă de fragmente din coada cometei Halley. Atunci când cometa Halley trece prin sistemul solar se încinge la bază. Diferenţa de temperatură dintre zonele reci ale spaţiului şi părţile cometei care sunt încălzite de lumina solară din departare este atât de extremă încât părţi din miezul său îngheţat sunt sublimate, ceea ce înseamnă că gheaţa se transformă în gaz. Suflul gazos propulsează segmente solide în spaţiu, dintre care unele se îndreaptă şi către Pământ.

LUNA TRANZITEAZĂ ZODIILE ASTFEL:

2 octombrie la ora 14:45 – Luna intră în Săgetător

4 octombrie la ora 20:44– Luna intră în Capricorn

7 octombrie la ora 06:42 – Luna intră în Vărsător

9 octombrie la ora 19:06 – Luna intră în Pești

12 octombrie la ora 07:46 – Luna intră în Berbec

14 octombrie la ora 19:24 – Luna intră în Taur

17 octombrie la ora 05:30 – Luna intră în Gemeni

19 octombrie la ora 13:43 – Luna intră în Rac

21 octombrie la ora 19:29 – Luna intră în Leu

23 octombrie la ora 22:30  – Luna intră în Fecioară

25 octombrie la ora 23:20 – Luna intră în Balanță                                                  

27 octombrie la ora 23:30 – Luna intră în Scorpion                                                

29 octombrie la ora 23:59 – Luna intră în Săgetător

FAZELE LUNII (ora locală a României) :

LUNA PLINĂ în BERBEC se întâmplă pe 14 octombrie la ora 00:07:00: Aveți o nevoie emoțională pentru acțiune și independență, mai ales în domeniul profesional. Sunteți competitivi și vreți să fiți cei mai buni. Acum este bine să vă gândiți dacă nu e mai bine să fiți eficienți. Este adevărat că în societatea în care trăim salvarea aparențelor este foarte importantă. Meritocrația și corectitudinea nu sunt la putere. Se folosesc niște marote la infinit, care sunt rostogolite de diverși dezvoltatori personali care bat câmpii cu grație despre inteligența emoțională. Pupatul în fund și o mască cu un zâmbet fals se simte de la o poștă, o persoană inteligentă și cu experiență de viață nu poate fi păcălită de papagalii mediocrii. Mesajul acestei faze de lună plină vă invită să fiți sinceri cu voi și autentici, atunci ochii voștri vor transmite puterea voastră interioară. Și dacă acționați și eficient atunci sunteți pe drumul cel bun. Succes!

LUNA NOUĂ în SCORPION se întâmplă pe 28 octombrie la ora 05:38:00: Instinctele sunt activate, într-o manieră subtilă dar profundă. Invitația este să vă gândiți la o nouă strategie privind modul cum vă folosiți resursele – personale și financiare. Ce atitudine aveți față de propriile posesiuni, achiziții. Barometru este stima de sine si respectul față de modul cum vă prezentați abilitățile, calitățile și talentele în așa fel încât să ajungeți la prosperitate. Puteți aveți un nou început, o resetare. Sfatul meu este să nu intrați în capcana celor care spun că banii sunt ochiul personajului din tenebre. Și oricum prosperitatea înseamnă mult mai mult decât a avea bani.

TRANZITELE PLANETEI MERCUR :

MERCUR este în zodia BALANȚEI între 14 septembrie până la 3 octombrie: În această perioadă comunicați elegant și vreți ca cei din jur să vă perceapă ca fiind drăguți și înțelegător. Aveți grijă doar să nu faceți compromisuri prea multe sau prea mari, numai de dragul să nu vă stricați relațiile cu cei din jur. Și evitați în caz de conflicte să nu intrați în cercul vicios al unei atitudini pasiv-agresive, care mai mult îi enervează pe ceilalți decât să aplaneze vreun conflict.

MERCUR este în zodia SCORPIONULUI între 3 octombrie și 9 decembrie:

Mercur intră în mișcare directă în Scorpion 3 octombrie 2019

Mercur intră în stație retrogradă în Scorpion 30 octombrie 2019

Mercur intră în mișcare retrogradă în Scorpion 1 noiembrie 2019

Mercur intră în stație directă în Scorpion 19 noiembrie 2019

Mercur intră în mișcare directă în Scorpion 21 noiembrie 2019

Ciclul de retrogradare se încheie o data cu ieșirea lui Mercur din Scorpion, la data de 9 decembrie 2019. Pe de altă parte este bine să nu facem din țânțar armăsar despre orice retrogradare. Iată aici un material video despre retrogradarea lui Mercur: 

https://youtu.be/OGE5WsFK5aA

În perioadele de retrogradare a planetei Mercur sunt afectate în general comunicarea, comunicațiile (pe orice cale), aparatele care se alimentează cu energie dar și gândirea și logica va poate juca feste. În general, ceea ce doriți să transmiteți nu e bine înțeles sau este înțeles greșit cu totul, iar de aici pot apărea controverse și discuții în contradictoriu. Tranzacțiile importante în aceste perioade este bine sa fie amânate, iar dacă sunteți puși în situația de a semna un contract sau un document important este de preferat sa citiți cu mare atenție documentul. Dacă nu înțelegeți ceva întrebați un specialist cu experiență în domeniul respectiv (avocat, consilier, contabil etc). Amânați deciziile importante și nu lansați afaceri sau produse noi.

TRANZITELE PLANETEI VENUS:

VENUS este în zodia BALANȚEI până la 8 octombrie: Aveți nevoie de ceilalți pentru a realiza ceva în această perioadă, vreți ca relațiile să fie armonioase și plăcute. În dragoste iubiți mai mult cu mintea, mai ales că o perioadă Venus merge de mână cu Mercur în zodia Balanței, deci aveți nevoie de comunicare dar aveți și capacitatea să îi ascultați pe ceilalți. Indiferent de tipul relațiilor sunteți diplomați.

VENUS este în zodia SCORPIONULUI între 8 octombrie și 1 noiembrie: Nevoia de dragoste, conexiune emoțională și sex este intensă și funcționează pe principiul totul sau nimic. Problema este ca este foarte posibil ca cei cărora voi le cereți această intensitate în relații să nu fie în stare să vă ofere sau chiar habar nu au cum se procedează. De aceea voi aveți și un rol de îndrumător, pe principiu – dacă nu știi te învăț eu. Mă refer mai ales la cei care au și în harta natală Venus în Scorpion sau alte planete în această zodie (Soare, Luna, Mercur, Marte).

TRANZITELE PLANETEI MARTE:

MARTE este în FECIOARĂ până la 4 octombrie: Tot ce vă propuneți aveți capacitatea să realizați, cu condiția să fie un rezultat concret, măsurabil și dacă se poate folositor și altora nu numai vouă. Încercați să nu evitați critica excesivă deoarece nu vă ajută cu nimic.

MARTE este în BALANȚĂ între 4 octombrie și 19 noiembrie: Aveți nevoie urgentă de armonie în relații, numai că asta nu se întâmplă când vreți voi, mai ales că dacă primiți presiuni și cerințe urgente sau necesitatea de a lua decizii rapide, atunci deveniți neliniștiți și aveți tendința să vă găsiți tot felul de scuze pentru a amâna luarea unei decizii. Asta nu înseamnă că nu vă cunoașteți interesele. Doar că procedați în varianta pumn de fie în mânușă de catifea. O să îi enervați mai ales pe cei din zodia Berbecului sau cu Marte sau ascendentul în Berbec.

TRANZITUL PLANETEI JUPITER:

JUPITER este în propriul domiciliu, în SĂGETĂTOR și tranzitează acest semn până la 2 decembrie 2019 ora 20:20: În casa personală prin care va trece Jupiter în tranzit acolo se aprinde dragostea pentru aventură, studiu, religii, călătorii și culturi străine.

Având în vedere că mai sunt doar câteva luni până la trecerea lui Jupiter în Capricorn analizați cum ați folosit tranzitul lui Jupiter în Săgetător?

TRANZITUL PLANETEI SATURN:

SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI până la 22 martie 2020 la ora 05:58 – Saturn fiind in domiciliu este mult mai eficient să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii dar și ceea ce înseamnă responsabilitatea propriilor decizii.  Sunteți conștienți de ceea ce aveți de făcut cu propria viață?

Saturn este în mișcare directă în Capricorn și nu va mai avea nicio mișcare retrogradă până la ieșirea din această zodie. Deci Saturn vă suflă în pânze!

Aveți un articol pe tema asta aici: https://cerulinstelat.ro/tranzitul-planetei-saturn-in-capricorn-intre-2017-si-2020/

TRANZITUL PLANETEI URANUS:

URANUS este deja în Taur la din 6 martie 2019, pentru o călătorie de șapte ani care se încheie pe 26 aprilie 2026.  Aveți un video pe tema asta aici: https://youtu.be/0llok7W7CTs

Uranus este în mișcare retrogradă în Taur.

Uranus intră în stație directă în Taur 10 ianuarie 2020

Uranus intră în mișcare directă în Taur 12 ianuarie 2020

În perioadele de retrogradare a planetei URANUS este bine sa rămâneți deschiși la surprize de orice fel. Uranus poate provoca situații extreme și haos, dar poate aduce și momente de neuitat! O stare de neliniște și dorința de schimbare va poate caracteriza în aceasta perioada, de aceea este bine sa aveți momente de autoanaliza și sa vedeți de unde pornesc aceste stări și veți afla de fapt ceea ce aveți nevoie pentru a evolua la un nou nivel. Este bine sa va notați orice idee va trece prin cap, cât de ciudata sau absurda ar părea. Cel mai bine e sa țineți un jurnal.

TRANZITUL AXEI NODURILOR LUNARE:

AXA NODURILOR LUNARE tranzitează AXA RAC-CAPRICORN până la 5 mai 2020 ora 07:49. În casele natale prin care va trece axa respectivă, acolo se va activa nevoia de protecție, de manifestare a propriilor sentimente, de a acumula și de a reține.

Iată un material video pentru fiecare ascendent aici: https://youtu.be/AcD8GZe_pEs

TRANZITUL PLANETEI PLUTON:

Pluton intră în stație directă în Capricorn 2 octombrie 2019

Pluton intră în mișcare directă în Capricorn 4 octombrie 2019

Nodul Sud, Pluton și Saturn sunt în conjuncție in Capricorn și în funcție de casa pe care o tranzitează în harta natală a fiecăruia dintre voi poate genera frustrare și impresia că nu vă iese nimic. Această conjuncție vă învață să aveți răbdare, să perseverați în ceea ce vreți să realizați. Aveți aici un material video cu influența acestui tranzit pentru fiecare Ascendent: https://youtu.be/H5OKjhsvExM

TRANZITUL PLANETEI NEPTUN:

NEPTUN tranzitează de ceva vreme zodia PEȘTILOR și are de gând să îți facă treaba până la 30 martie 2025 la ora 13:59: Este adevărat că este în mișcare retrogradă, dar este important să înțelegem cum funcționează acest tranzit. În primul rând, Neptun nu intră în categoria planetelor personale și are un impact la nivel personal numai dacă creează aspect de conjuncție cu planete personale din harta natală. Impactul acestei planete este mai mare la nivel social, mundan, la nivelul maselor.  Nu m-aș mira ca pana la sfârșitul acestui tranzit să se așeze lucrurile în așa fel încât să avem doar o religie pentru toate națiunile. Nu de alta, dar așa e mai ușor să manipulezi oamenii, controlul este mai mare. Aș vrea să înțelegeți că religia instituțională este una și credința profundă în ceva mai presus de puterea noastră este cu totul altceva. Câteodată coincid, în sensul că puteți găsi un preot sau un călugăr cu har care să vă poată îndruma și să vă arate calea cea dreaptă. Dar este clar pentru voi toți că este o alegere strict personală și nu e necesar să știe toată lumea ce ați ales.

Așa cum scriam mai sus, pentru moment Neptun este în mișcare retrogradă.

Apoi are următorul traseu:

Neptun intră în stație directă în Pești 26 noiembrie 2019

Neptun intră în mișcare directă în Pești 28 noiembrie 2019

În perioadele de retrogradare a planetei Neptun veți deveni mai sensibili la mediul înconjurător iar intuiția, inspirația și visele va vor ocupa mai mult din timpul personal. Este bine ca în aceste perioade sa va notați orice idee sau vis deoarece nu se știe niciodată când veți folosi aceste informații în viata reala. Sunt favorizate mai ales persoanele care sunt implicate în activități artistice și esoterice. Aveți mai multa grija de sistemul imunitar pentru că epidemiile de tot felul pot avea un impact mai mare asupra unui număr mai mare de oameni. Nu tratați simptomele și cauzele acelor probleme.

Descoperiți serviciile astrologice:

Consultații astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Consultație în tarot – comenzi la  https://cerulinstelat.ro/contact/

Carte tradusă de membrii Asociației Astrologilor din România – Stele fixe şi constelaţii în astrologie : https://www.polirom.ro/carti/-/carte/6435

Mă găsiți și pe canalul meu de YouTube, așa că vă invit să vă abonați și să apăsați pe clopoțel pentru a afla primii când apare un video nou : https://www.youtube.com/channel/UCGibjBdYuXkNY5aO37tnxkQ

Să aveți tranzite folositoare!

Monica Lazar

Astrolog