Casele cadente sunt sunt casele 3, 6, 9 si 12 iar planetele pozitionate în aceste case au influență mai slabă față de cele plasate în case unghiulare (casele 1, 4, 7 si 10). Cuvântul cadent are semnificația de cădere.

Iată și aria de acțiune a fiecărei case:

Casa a 3-a arată modul cum comunicați și folosiți resursele câștigate cu ajutorul casei anterioare (casa a 2-a). De aici puteți afla abilitățile de comunicare a unei persoane dar și stilul său de a comunica. De asemenea arată cât de bine vă întelegeți cu cei din apropierea voastră (frati, surori dar si vecini).

Casa a 6-a arată eficiența muncii voastre, adică cum lucrați efectiv în viata de zi cu zi și cum vă pune la treabă creativitatea (cum aplicați potențialul creativ din casa anterioara, casa a 5-a). Descrie si felul cum vă oferiți serviciile celorlalși, dar la fel de bine și cum le primiți. Tot aici sunt indicate slăbiciunile trupești, bolile.

Casa a 9-a arată filosofia noastră de viață, principiile pe care vă bazați atunci cand actionați la scară largă, credința voastră. Tot de aici puteți primi informații despre cât de mult puteți călătorii, mai ales în străinătate, cât de mult sunteți atrași să descoperiți oameni și locuri deoasebite. De asemenea apetitul vostru pentru perfecționare a educatiei tot aici o putem obseva.

Casa a 12-a arată ceea ce vreți să ramână discret, departe de ochii lumii. Tot aici apar și informatiile despre posibile probleme de sănătate (boli cronice si cele psihice) și despre dușmanii ascunși. De asemenea această casă vă oferă informații despre modul cum voi îi puteți inspira pe cei din jur. Deschiderea voastră către spiritualitate și modul cum vă conștientizați și administrați propriile frici, blocaje și vicii se pot observa tot în această casă.

Dacă aceste case sunt ocupate de zodii cardinale (Berbec, Rac, Balanta și Capricorn) atunci nativul acestei configurații are tendința sa inceapa mai tot timpul o activitate nouă dar fără sa ducă la bun sfârșit proiectul iar rezultatele se lasă așteptate. Altfel spus initiativa zodiilor cardinale este sabotată de instabilitatea dată de casele cadente.

Dacă aceste case sunt ocupate de zodii fixe (Taur, Leu, Scorpion și Varsator) atunci nativul este ocupat mai tot timpul și depune efort constant pentru a menține o stare de fapt, ceea ce pe termen lung poate duce la frustrare si nemultumire.

Dacă aceste case sunt ocupate de zodii mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator si Pesti) atunci nativul se învârte într-un cerc vicios fără să iasă din anumite situații și evenimente care reapar la nesfarsit.

Este foarte important de analizat planetele care sunt prezente în aceste case, stapânii caselor și aspectele care se formează între ele. 

Să aveți o viață frumoasă!

Monica Lazar

Astrolog