Evenimentele lunii:

Axa fixa este activată și invită la schimbare, cu toate că rezistența la schimbare poate fi destul de mare. Cu cât rezistăm mai mult cu atât cheltuim energie, timp și nervi pentru că schimbările sunt inevitabile. Cei cu Soarele, cu ascendentul sau cu destule planete în zodii fixe să încerce să fie flexibili și adaptabili și să mai renunțe le încăpățânare și orgoliu. Această frază este valabilă inclusiv pentru mine, având ascendentul în Leu. Mă salvează totuși Soarele, stăpânul zodiei Leului fiind în Pești, zodia adaptabilității absolute.

Zodiile fixe sunt: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

Deoarece sunt multe planete sunt în mers aparent retrograd Marte, Saturn, Pluton, Jupiter (până la 10 iulie) și Mercur (din 26 iulie) veți avea senzația de stagnare. Să luăm partea bună a oricărei retrogradări și să regândim sau să revizuim anumite planuri sau proiecte în derulare. Dar cel mai bine, dacă se poate, luați-vă o vacanță.

Eclipsa parțială de Soare din 13 iulie și Eclipsă totală de Lună din 27 iulie. Doar Eclipsa totală de Lună este vizibilă din România. Aveți aici traseul și orele eclipsei : https://www.timeanddate.com/eclipse/in/romania/bucharest

SOARELE intră în zodia LEULUI la data de 23 IULIE la ora 00 :00 :15.

LUNA tranzitează zodiile așa cum sunt descrise mai jos:

2 iulie la ora 20:31 – Luna intră în Pești

5 iulie la ora 07:50 – Luna intră în Berbec

7 iulie la ora 15:51 – Luna intră în Taur

9 iulie la ora 19:59– Luna intră în Gemeni

11 iulie la ora 20 :59 – Luna intră în Rac

13 iulie la ora 20 :31 – Luna intră în Leu

15 iulie la ora 20:31 – Luna intră în Fecioară

17 iulie la ora 22:43 – Luna intră în Balanță

20 iulie la ora 04:13 – Luna intră în Scorpion                                                          

22 iulie la ora 13:13 – Luna intră în Săgetător

25 iulie la ora 00:49 – Luna intră în Capricorn

27 iulie la ora 13:41 – Luna intră în Vărsător

30 iulie la ora 02:28 – Luna intră în Pești

FAZELE LUNII (ora locală a României):

LUNA NOUA în RAC se întâmpla pe 13 iulie 2018 la 05:47, iar cu această ocazie va avea loc și o Eclipsa parțială de Soare din 13 iulie care nu va fi vizibilă din România : După cum știți Luna în Rac se află în propriul domiciliu și are legătură cu propriile emoții și gânduri, cu familia, cu energia feminină, cu mama dar și cu corpul fizic.

Această lună nouă și eclipsă vă invită să începeți să aveți mai multă grijă de propriile emoții, gânduri și corp. Petreceți mai mult timp în mijlocul naturii, plimbați-vă cu picioarele goale prin iarbă. Sunteți puși în situația să ieșiți din zona de confort, veți avea emoții intense pe care le puteți folosi să mergeți mai departe, renunțând la a trăi experiențele dureroase din trecut la infinit. Casa unde este plasată zodia Racului, din propria hartă natală indică domeniile de viață care sunt gata să fie eliminate deschizând calea unei renașteri. Această Lună Nouă/Eclipsă formează un trigon cu Jupiter în Scorpion și Neptun în Pești cară vă ajută să vă asumați anumite decizi și schimbări în propria viață.

LUNA PLINĂ în VĂRSĂTOR se întâmplă pe 27 iulie 2018 la 23 :20, iar cu această ocazie va avea loc și o Eclipsa totală de Lună care este vizibilă din România : Această eclipsă este însoțită de Nodul de Sud și Marte retrograd, solicitând atenția voastră asupra finalizării unei acțiuni neterminate și eliberării de trecut. Cu această ocazie oamenii din viețile anterioare pot să apară în peisaj. Această eclipsă susține trezirea și eliberarea credințelor care s-au cristalizat în timp și care blochează progresul. Această eclipsă vă poate ajuta să simțiți și să clarificați orice temeri pe care societatea le va respinge dacă le exprimăm. Nodul Nord în Leu afirmă că dorințele venite din inimă vă vor conduce spre împlinire.

Marte retrograd în Vărsător vă invită să căutați în interiorul vostru pentru a descoperi adevăratele voastre dorințe, pentru a regândi participarea voastră în viața socială și pentru a vă redobândi individualitatea și libertatea. Trecând prin acest proces este posibil ca mânia să se declanșeze, furia care a fost reprimată de mult timp. La nivel colectiv putem vedea energiile masculine distorsionate – război, violență, dominație. Uranus, stăpânul modern al Vărsătorului poate aduce evenimente neașteptate, comportamente ciudate și schimbări bruște. S-ar putea să simțiți că societatea se duce într-un haos. Dar de fapt totul se întâmplă spre binele tuturor, chiar dacă aparența este total alta. Acceptați schimbările care vor veni și veți descoperi noi căi de a vă împlini destinele.

Tranzitele planetei MERCUR :

MERCUR este în LEU până la data de 6 septembrie încluzând în această perioadă un ciclu de retrogradare: Vă bucurați de distracție și creativitate în relații. Veți fi mândri de partener. Apreciați mai mult aparențele și vă puteți mândri de propriile talente și avuții. Dar sunteți dispuși să oferiți și altora din bogăția voastră etalată cu mare ușurință ? Iata întreg ciclu de retrogradare :

Mercur in mișcare directă în Leu 29 iunie 2018

Mercur in stație retrogradă în Leu 25 iulie 2018

Mercur in mișcare retrogradă în Leu 27 iulie 2018

Mercur in stație directă în Leu 18 august 2018

Mercur in mișcare direct în Leu 20 august 2018

Mercur intră în Fecioară la 6 septembrie 2018

În această perioadă se poate exagera cu încăpățânarea și orgoliul. Acum este foarte valoros proverbul Tăcerea este de aur. Tăcerea și ascultarea opiniei celorlalți. Oricum ar trebui să fiți ocupați cu folosirea propriei creativități în proiecte personale. De asemenea citiți de două ori înainte de a semna orice document, la modul cum relaționați în relațiile de dragoste și în relațiile cu copii. Când simșiți că vă apucă furia imaginați-vă imaginea unui leu linistit și demn, stăpân pe situația, care nu are nimic de demonstrat lumii.

Tranzitele planetei VENUS:

VENUS este în LEU până la 10 iulie: Sunteți puși pe distracție și creativitate în relațiile personale dar și în colaborări și proiecte unde se folosește creativitatea la maxim. Nu este exclus să cheltuiți bani pe obiecte de valoare (bijuterii, artă etc). VENUS este în FECIOARĂ între 10 iulie și 7 august : Căutați relații semnificative având o motivație practică. Veți dori ca partenerul să fie precis, curat și punctual. E o perioadă în care vă doriți perfecțiune în relațiile personale.

Tranzitele planetei MARTE:

MARTE este în încă în VĂRSĂTOR în ciclu de retrogradare, astfel:

Marte în mișcare retrogradă în Vărsător

Marte în mișcare retrogradă în Capricorn 14 august 2018

Marte în stație directă în Capricorn 27 august 2018

Marte în mișcare directă în Capricorn 29 august 2018

Marte în mișcare directă în Vărsător 12 septembrie 2018

Este de preferat să găsiți căi noi de exprimare a energiei marțiene sau să apară schimbări neașteptate asupra cărora să nu aveți niciun control. În perioadele de retrogradare a planetei Marte este de preferat sa evitați sporturile extreme și evenimentele care presupun acțiuni imprudente și cu risc de accidentare. Încercați sa nu răspundeți la provocări de orice fel în aceasta perioada. Nu grăbiți lucrurile, dacă vedeți ca aveți obstacole în acțiunile voastre încercați sa găsiți soluții constructive pentru a merge mai departe. Cu cât va împotriviți schimbărilor cu atât veți avea mai mult de furca cu cei din jur. Aveți mai multa grija de voi și evitați intervențiile chirurgicale mai ales în următoarele zone: solduri, coapse, femur, vase de sânge (artere), nerv sciatic, os pelvian, pituitara și ficat, sistem genital și cel excretor, nas, ovare, vezica și prostata. De asemenea activitățile masculine pot întâmpina probleme în perioada de retrogradare a planetei Marte: tot ceea ce tine de mașini, armata, politie etc.

JUPITER a intrat în SCORPIONULUI și tranzitează acest semn până la 8 noiembrie 2018 ora 14 :21: Secrete descoperite care duc la tot felul de scandaluri, despre sex, finanțe, servicii secrete și politica. Filmul House of Cards o sa para plictisitor. Altfel spus, viata bate filmul! Totuși sunt favorizare studiile și cercetarea în domenii ca inginerie, chimie, ezoterism, descoperirea de noi resurse naturale sub (ex. petrol), psihanaliza, practici spirituale care presupun transformare interioara (alchimie interna), aflarea de secrete. Valorificarea unor moșteniri. Cum acționează JUPITER în SCORPION pentru fiecare zodie/ascendent aflați aici :https://soundcloud.com/user-982808548/intrarea-lui-jupiter-in-scorpion?in=user-982808548/sets/planete

Jupiter reintră în mișcare directă în Scorpion 12 iulie.

 SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI până la 22 martie 2020 la ora 05:58 – Saturn fiind in domiciliu este mult mai eficient continuă să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii. Încălcarea regulilor si aberațiile realizate de autorități dar și lipsa de responsabilitate în propria viață vor fi sancționate de Saturn. Saturn este într-o perioadă de retrogradare până la data de 7 septembrie 2018.

După o ședere de aproximativ șapte ani în Berbec, URANUS a intrat în TAUR pe 15 mai 2018, retrogradând în Berbec la 6 noiembrie 2018. Apoi, Uranus se întoarce în Taur la 6 martie 2019 pentru o altă călătorie de șapte ani care se încheie pe 26 aprilie 2026. Aveți un articol dedicat acestui tranzit aici: https://cerulinstelat.ro/uranus-intra-in-taur/

Până pe 7 noiembrie 2018 AXA NODURILOR LUNARE tranzitează AXA LEU-VĂRSĂTOR și ii pune la treaba mai ales pe nativii zodiei LEU, în dezvoltarea unor abilitați noi și folosirea creativității și a talentelor. Cum acționează aceasta axa aflați din prezentarea audio aici : https://soundcloud.com/user-982808548/axa-nodurilor-lunare-leu-varsator-9-mai-2017

 Descoperă serviciile astrologice:

Consultații astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Lectii audio: https://cerulinstelat.ro/audio/

Lectii video: https://cerulinstelat.ro/video/

Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Carte electronică (E-book) aici: https://cerulinstelat.ro/ebook-1-cerul-instelat-in-2018/

Să aveți tranzite folositoare, cu sănătate și multe bucurii!

Monica Lazar

Astrolog