Evenimentele lunii:

URANUS intră în zodia TAURULUI în 15 mai la ora 18 :17. De obicei, când Uranus intră într-un semn, există un eveniment deosebit, anunțând-i sosirea. Căutați un astfel de eveniment la mijlocul lunii mai, chiar înainte sau la câteva zile după intrarea efectivă.

ZODIILE vedete ale lunii : TAUR și GEMENI

SOARELE intră în zodia GEMENILOR la data de 21 mai 2018 la ora 05:15.

LUNA tranzitează zodiile așa cum sunt descrise mai jos:

1 mai la ora 18 :20 – Luna intră în Săgetător

4 mai la ora 05 :06 – Luna intră în Capricorn

6 mai la ora 17 :49 – Luna intră în Vărsător

9 mai la ora 06 :11 – Luna intră în Pești

11 mai la ora 15 :41 – Luna intră în Berbec

13 mai la ora 21 :16 – Luna intră în Taur

15 mai la ora 23 :44 – Luna intră în Gemeni

18 mai la ora 00 :48 – Luna intră în Rac

20 mai la ora 02 :11 – Luna intră în Leu

22 mai la ora 05 :03 – Luna intră în Fecioară

24 mai la ora 09 :52 – Luna intră în Balanță

26 mai la ora 16 :40 – Luna intră în Scorpion                                                          

29 mai la ora 01 :29 – Luna intră în Săgetător

31 mai la ora 12 :27 – Luna intră în Capricorn

FAZELE LUNII (ora locala a României) :

LUNA NOUA în TAUR se întâmpla pe 15 mai 2018 la 14 :47: Această Lună nouă a Taurului aduce o revoluție în relația noastră cu lumea materială. La doar câteva ore faza de Lună Nouă, Uranus intră în Taur pentru prima dată din 1942. Primul dintre semnele de pământ, Taurul reprezintă nevoile fundamentale de supraviețuire – hrană, adăpost, îmbrăcăminte și bani. Taurul susține viața și fiind stăpânit de Venus, Taurul favorizează și frumusețea, plăcerea și senzualitatea. Animalele, plantele și toată natura au devenit „resurse” pentru uz uman și abuz, în timp ce sexualitatea și plăcerea au devenit păcătoase în loc de sacru. Această paradigmă se schimbă deoarece distrugerea mediului înconjurător trezește omenirea cu necesitatea schimbării radicale. Și ne putem aștepta ca conștiința Pământului în curs de dezvoltare și creșterea feminină să se accelereze cu Uranus în Taur. Vom primi primele influențe în perioada 15 mai – 6 noiembrie 2018 și apoi pentru șapte ani, începând din martie 2019. Intrarea unei planete exterioare într-un semn nou coincide adesea cu evenimentele majore ale lumii. În ziua în care Uranus a intrat în Berbec (11 martie 2011), un cutremur și un tsunami au lovit Japonia, declanșând dezastrul nuclear de la Fukushima. Odată cu intrarea în Uranus a Taurului, pe lângă posibilele schimbări ale Pământului, am putut vedea șocuri în lumea financiară. Revoluționarea piețelor financiare sunt deja în toi și: criptomonede, banci care folosesc inteligenta artificiala și realitatea virtuală in relaționarea cu clienții, crowdfunding.

Pe de altă parte este posibil ca oamenii să devină mai conștienți față de restricțiile și față de sistemul bancar clasic.

Și în relațiile de dragoste și sexualitate vor apărea tendințe de revoluționare,  precum poliamoria, non-monogamia etică, relațiile sezoniere și sexualitatea sacră să continue să crească. Intrarea lui Uranus în Taur ar putea fi dramatică – în primul rând, pentru că se întâmplă la doar câteva ore după Luna Nouă. Înainte de intrarea planetei Uranus în Taur se formează o cuadratură la grad anaretic dintre Marte la 29 ° Capricorn și Uranus la 29 ° Berbec, ceea ce poate aduce mare instabilitate. Timpul petrecut în natură și îngrijirea corpurilor noastre sunt recomandate. Cu atâtea schimbări în domeniul fizic sunteți invitați să vă cunoașteți mai profund pentru a accesa pacea și stabilitatea pe care Taurul o caută.

LUNA PLINĂ în SĂGETĂTOR se întâmplă pe 29 mai 2018 la 17 :20 : Această Lună Plină este o invitație la a porni la descoperirea unui adevăr care poate oferi o libertate de manifestare a propriei valori. Mișcarea fizică poate fi folositoare acum, mai ales dacă vă simțiți blocați, faceți o plimbare sau o alergare – dansați sau faceți Stretching.

Jupiter, stăpânul Săgetătorului, este retrograd în Scorpion, sugerând că focul activat de această Lună Plină este cel mai bine canalizat în confruntarea cu proprii demonii interiori. Trigonul dintre Jupiter și Neptun deschide porți către o conștiință mai înaltă. Deja se simte influența retrogradării planetei Marte (26 iunie – 27 august), un timp potrivit pentru a încetini, a regla dorințele și direcția și a vă regenera vitalitatea. Saturn retrograd  în Capricorn vă amintește că fericirea nu depinde de circumstanțele exterioare, ci că aveți autoritatea de a vă determina propria stare interioară.

Tranzitele planetei MERCUR:

MERCUR este în BERBEC până pe 13 mai 2018, apoi în perioada 13 – 30 mai MERCUR este în TAUR: Acordați o importanță mai mare valorilor tradiționale. Viteza de învățare este mai lentă dar este metodică și poate aduce rezultate concrete pe termen lung. Nu vă temeți de schimbare!

Tranzitele planetei VENUS:

VENUS în GEMENI între 1 și 19 mai: Sunteți curioși și flirtați mai mult ca de obicei, mai ales pentru a vă bucura de relații care vă stimulează mental. Comunicarea într-o relație este importantă pentru dvs. Puteți fi neliniștit și vă plictisiți prea repede.

VENUS în RAC între 19 mai și 14 iunie: Acordați o atenție deosebită relațiilor de familie. E potrivită și o vacanță petrecută cu familia.

Tranzitele planetei MARTE:

MARTE în CAPRICORN (în exaltare) până pe 16 mai: sunteți perseverenți, ambițioși, eficienți, responsabili, organizați și foarte dedicați proiectelor în care vă implicați. Rezultate foarte bune cu pe termen lung.

MARTE în VĂRSĂTOR în 16 mai, iată traseul său inclusiv perioada de retrogradare:

Marte în mișcare directă în Vărsător 16 mai 2018

Marte în stație retrogradă în Vărsător 27 iunie 2018

Marte în mișcare retrogradă în Vărsător 29 iunie 2018

Marte în mișcare retrogradă în Capricorn 14 august 2018

Marte în stație directă în Capricorn 27 august 2018

Marte în mișcare directă în Capricorn 29 august 2018

Marte în mișcare directă în Vărsător 12 septembrie 2018

Marte formează un aspect complicat și dinamic (cuadratură) cu Uranus pe 16 mai, care se repetă la 1 august și 18 septembrie. Este de preferat să găsiți căi noi de exprimare a energiei marțiene sau să apară schimbări neașteptate asupra cărora să nu aveți niciun control. În perioadele de retrogradare a planetei Marte este de preferat sa evitați sporturile extreme și evenimentele care presupun acțiuni imprudente și cu risc de accidentare. Încercați sa nu răspundeți la provocări de orice fel în aceasta perioada. Nu grăbiți lucrurile, dacă vedeți ca aveți obstacole în acțiunile voastre încercați sa găsiți soluții constructive pentru a merge mai departe. Cu cât va împotriviți schimbărilor cu atât veți avea mai mult de furca cu cei din jur. Aveți mai multa grija de voi și evitați intervențiile chirurgicale mai ales în următoarele zone: solduri, coapse, femur, vase de sânge (artere), nerv sciatic, os pelvian, pituitara și ficat, sistem genital și cel excretor, nas, ovare, vezica și prostata. De asemenea activitățile masculine pot întâmpina probleme în perioada de retrogradare a planetei Marte: tot ceea ce tine de mașini, armata, politie etc.

JUPITER a intrat în SCORPIONULUI și tranzitează acest semn până la 8 noiembrie 2018 ora 14 :21: Secrete descoperite care duc la tot felul de scandaluri, despre sex, finanțe, servicii secrete și politica. Filmul House of Cards o sa para plictisitor. Altfel spus, viata bate filmul! Totuși sunt favorizare studiile și cercetarea în domenii ca inginerie, chimie, esoterism, descoperirea de noi resurse naturale sub (ex. petrol), psihanaliza, practici spirituale care presupun transformare interioara (alchimie interna), aflarea de secrete. Valorificarea unor moșteniri. Cum acționează JUPITER în SCORPION pentru fiecare zodie/ascendent aflați aici :https://soundcloud.com/user-982808548/intrarea-lui-jupiter-in-scorpion?in=user-982808548/sets/planete

În perioada 8 martie – 12 iulie 2018 Jupiter intră în ciclul de retrogradare, astfel :

Jupiter în stație retrogradă în Scorpion 8 martie,

Jupiter în mișcare retrogradă în Scorpion 10 martie,

Jupiter în stație directă în Scorpion 10 iulie,

Jupiter în mișcare directă în Scorpion 12 iulie.

În perioadele de retrogradare a planetei Jupiter oamenii au tendința de a învața din propriile experiențe anumite lecții care au legatură cu credința și pot apărea situații când sunt necesare anumite ajustări privind anumite proiecte de mare anvergură. În situația în care călătoriți în aceste perioade încercați să vă organizați mai bine excursiile si nu vă panicați dacă vă pierdeți bagajele. Veți învăța să nu vă mai bazați pe ajutorul celorlalți și veți deveni mai adaptabili la realitate.

SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI până la 22 martie 2020 la ora 05:58 – Saturn fiind în domiciliu este mult mai eficient continuă să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii. Încălcarea regulilor și aberațiile realizate de autorități dar și lipsa de responsabilitate în propria viață vor fi sancționate de Saturn. Să nu uităm că ultimul tranzit al lui Saturn în Capricorn a fost intre 1988 și 1991, perioada căderii Zidului Berlinului și a schimbării regimurilor comuniste, dezmembrarea Uniunii Sovietice, mitinguri pro-democratice în Piața Tienanmen, Angajamentul lui F. W. de Klerk de a renunța la apartheid la învinuirea sa în calitate de președinte al Africii de Sud și la decizia Organizației Mondiale a Sănătății de a elimina homosexualitatea din lista de boli.

Până pe 7 noiembrie 2018 AXA NODURILOR LUNARE tranzitează AXA LEU-VĂRSĂTOR și ii pune la treaba mai ales pe nativii zodiei LEU, în dezvoltarea unor abilitați noi și folosirea creativității și a talentelor. Cum acționează aceasta axa aflați din prezentarea audio aici : https://soundcloud.com/user-982808548/axa-nodurilor-lunare-leu-varsator-9-mai-2017

Descoperă serviciile astrologice:

Consultatii astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Lectii audio: https://cerulinstelat.ro/audio/

Lectii video: https://cerulinstelat.ro/video/

Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Carte electronică (E-book) găsiți aici: https://cerulinstelat.ro/ebook-1-cerul-instelat-in-2018/ 

Monica Lazar

Astrolog