Evenimentele lunii:

Până la mijlocul lunii august axa fixa este încă activă și invită la schimbare. Cu cât rezistăm mai mult cu atât cheltuim energie, timp și nervi pentru că schimbările sunt inevitabile. Cei cu Soarele, cu ascendentul sau/și cu destule planete în zodii fixe să încerce să fie flexibili și adaptabili și să mai renunțe le încăpățânare și orgoliu. Această frază este valabilă inclusiv pentru mine, având ascendentul în Leu. Mă salvează totuși Soarele, stăpânul zodiei Leului fiind în Pești, zodia adaptabilității absolute.

Zodiile fixe sunt: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător.

Deoarece sunt multe planete sunt în mers aparent retrograd: Marte, Saturn, Pluton și Mercur (până la 19 august) veți avea senzația de stagnare sau blocaj. Dar cum orice criză poate deveni o oportunitate aveți ocazia să regândiți sau să revizuiți anumite planuri sau proiecte în derulare. Dar cel mai bine, dacă se poate, luați-vă o vacanță.

O eclipsa parțială de Soare se întâmplă la 11 august dar nu este vizibilă din România.

SOARELE intră în zodia FECIOAREI la data de 23 AUGUST la ora 07 :09. La mulți ani tuturor nativilor!

LUNA tranzitează zodiile astfel:

1 august la ora 13:55 – Luna intră în Berbec

3 august la ora 22:51 – Luna intră în Taur

6 august la ora 04:32– Luna intră în Gemeni

8 august la ora 07 :01 – Luna intră în Rac

10 august la ora 07 :18 – Luna intră în Leu

12 august la ora 06:59 – Luna intră în Fecioară

14 august la ora 07:57 – Luna intră în Balanță

16 august la ora 11:55 – Luna intră în Scorpion                                                      

18 august la ora 19:45 – Luna intră în Săgetător

21 august la ora 07:01 – Luna intră în Capricorn

23 august  la ora 19:56 – Luna intră în Vărsător

26 august la ora 08:33 – Luna intră în Pești

28 august la ora 19:36 – Luna intră în Berbec

31 august la ora 04:31 – Luna intră în Taur

FAZELE LUNII (ora locală a României) :

LUNA NOUA în LEU se întâmpla pe 11 august 2018 la 12:57, iar cu această ocazie va avea loc și o Eclipsa parțială de Soare care nu va fi vizibilă din România : Leul este vedeta careia îi place să fie în mijlocul atenției dar este și liderul carismatic și vizionar. Oamenii au nevoie de lideri pe care să îi urmeze, având încredere în ei. Liderii sunt acei oameni care au încredere în viziunea lor, au curaj să pornească la drum, au talentul și abilitatea de ai motiva pe cei din jur și perseverența de a merge până în pânzele albe pentru a-și realiza visul. Leul este stăpânit de Soare, de aceea atrage prin lumina și căldura emanată de inima lor. Inspirați-vă de la capacitatea Leului de a-și urma inima. Ce vă spune propria inimă? Chiar dacă ceea ce vă transmite inima presupune un drum nu tocmai lin, satisfacția realizării a ceea ce v-ați propus vă aduce multe satisfacții.

LUNA PLINĂ în PEȘTI se întâmplă pe 26 august 2018 la 14:56: Luna Plină aduce mai aproape imaginea realității, exact ca o lupă, important este ca voi să fiți receptivi și chiar curioși să vedeți despre ce este vorba. De data aceasta atenția voastră se va duce spre interior, Intuiția, puterea de percepție vă pot ajuta să găsiți răspunsuri la anumite întrebări privind viața de fiecare zi, munca și propria sănătate. Aveți ocazia să ajungeți la un echilibru interior. Meditația vă poate ajuta să integrați și să consolidați niște pași concreți despre ceea ce aveți de făcut în viitorul apropiat.

Tranzitele planetei MERCUR :

MERCUR este în LEU până la data de 6 septembrie incluzând în această perioadă un ciclu de retrogradare: Vă bucurați de distracție și creativitate în relații. Veți fi mândri de partener. Apreciați mai mult aparențele și vă puteți mândri de propriile talente și avuții. Dar sunteți dispuși să oferiți și altora din bogăția voastră etalată cu mare ușurință ? Iată întreg ciclu de retrogradare :

Mercur în mișcare retrogradă în Leu 27 iulie 2018

Mercur în stație directă în Leu 18 august 2018

Mercur în mișcare directă în Leu 20 august 2018

Mercur intră în Fecioară la 6 septembrie 2018

În această perioadă se poate exagera cu încăpățânarea și orgoliul. Acum este foarte valoros proverbul Tăcerea este de aur. Tăcerea și ascultarea opiniei celorlalți. Oricum ar trebui să fiți ocupați cu folosirea propriei creativități în proiecte personale. De asemenea citiți de două ori înainte de a semna orice document, la modul cum relaționați în relațiile de dragoste și în relațiile cu copii. Când simțiți că vă apucă furia imaginați-vă un leu linistit și demn, stăpân pe situație, care nu are nimic de demonstrat lumii.

Tranzitele planetei VENUS:

VENUS este în FECIOARĂ până la 7 august : Căutați relații semnificative având o motivație practică. Veți dori ca partenerul să fie precis, ordonat și punctual. E o perioadă în care vă doriți perfecțiune în relațiile personale. Discuțiile practice sunt avantajate.

VENUS este în BALANȚĂ între 7 august și 19 septembrie: Aveți o nevoie puternică de relații, contacte și dialog. Vreți ca relațiile să fie armonioase, pașnice și creative. Tentația de a cumpăra obiecte scumpe este foarte mare.

Tranzitele planetei MARTE:

MARTE este încă în VĂRSĂTOR în ciclu de retrogradare, astfel:

Marte in mișcare retrogradă în Vărsător

Marte in mișcare retrogradă în Capricorn 14 august 2018

Marte in stație directă în Capricorn 27 august 2018

Marte in mișcare directă în Capricorn 29 august 2018

Marte in mișcare directă în Vărsător 12 septembrie 2018

Este de preferat să găsiți căi noi de exprimare a energiei marțiene deoarece oricum apar schimbări neașteptate asupra cărora să nu aveți niciun control. In perioadele de retrogradare a planetei Marte este de preferat sa evitați sporturile extreme si evenimentele care presupun acțiuni imprudente si cu risc de accidentare. Încercați sa nu răspundeți la provocări de orice fel in aceasta perioada. Nu grăbiți lucrurile, daca vedeți ca aveți obstacole in acțiunile voastre încercați sa găsiți soluții constructive pentru a merge mai departe. Cu cat va împotriviți schimbărilor cu atât veți avea mai mult de furca cu cei din jur. Aveți mai multa grija de voi si evitați (amânați dacă este posibil) intervențiile chirurgicale mai ales in următoarele zone: șolduri, coapse, femur, vase de sânge (artere), nerv sciatic, os pelvian, pituitara și ficat, sistem genital și cel excretor, nas, ovare, vezică și prostată. De asemenea activitățile masculine pot întâmpina probleme în perioada de retrogradare a planetei Marte: tot ceea ce tine de mașini, armata, poliție etc.

JUPITER a intrat în SCORPIONULUI și tranzitează acest semn până la 8 noiembrie 2018 ora 14 :21: Secrete descoperite care duc la tot felul de scandaluri, despre sex, finanțe, servicii secrete și politica. Filmul House of Cards o sa para plictisitor. Altfel spus, viata bate filmul! Totuși sunt favorizare studiile și cercetarea în diverse domenii – inginerie, chimie, ezoterism, descoperirea de noi resurse naturale sub (ex. petrol), psihanaliză, practici spirituale care presupun transformare interioara (alchimie internă), aflarea de secrete. Valorificarea unor moșteniri. Cum acționează JUPITER în SCORPION pentru fiecare zodie/ascendent aflați aici :https://soundcloud.com/user-982808548/intrarea-lui-jupiter-in-scorpion?in=user-982808548/sets/planete

SATURN tranzitează zodia CAPRICORNULUI până la 22 martie 2020 la ora 05:58 – Saturn fiind in domiciliu este mult mai eficient să ne învețe disciplina, integritatea și folosirea corespunzătoare a puterii. Încălcarea regulilor și aberațiile realizate de autorități dar și lipsa de responsabilitate în propria viață vor fi sancționate de Saturn. Saturn este într-o perioadă de retrogradare până la data de 7 septembrie 2018.

După o ședere de aproximativ șapte ani în Berbec, URANUS a intrat în TAUR pe 15 mai 2018, retrogradând în Berbec la 6 noiembrie 2018. Apoi, reintră în Taur la 6 martie 2019 pentru o altă călătorie de șapte ani care se încheie pe 26 aprilie 2026. Aveți un articol dedicat acestui tranzit aici: https://cerulinstelat.ro/uranus-intra-in-taur/

Până pe 7 noiembrie 2018 AXA NODURILOR LUNARE tranzitează AXA LEU-VĂRSĂTOR și îi pune la treaba mai ales pe nativii zodiei LEU, în dezvoltarea unor abilitați noi și folosirea creativității și a talentelor. Cum acționează această axa aflați din prezentarea audio aici : https://soundcloud.com/user-982808548/axa-nodurilor-lunare-leu-varsator-9-mai-2017

Descoperă serviciile astrologice:

Consultații astrologice: https://cerulinstelat.ro/consultatii/

Lecții audio: https://cerulinstelat.ro/audio/

Lecții video: https://cerulinstelat.ro/video/

Cursuri online de astrologie: https://cerulinstelat.ro/cursuri-online/

Carte electronică (E-book) găsiți aici: https://cerulinstelat.ro/ebook-1-cerul-instelat-in-2018/

Să aveți tranzite folositoare, cu sănătate și multe bucurii!

Monica Lazar

Astrolog